Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Min drøm er at blive professionel jockey

Kiin Kinn
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
28. januar 2023 10:00

Med syv sejre så var Kelvin C. Belcourt den mest vindende amatørrytter i Danmark i 2022. Derfor er han naturligvis nomineret i denne kategori ved Hestesportens Galla, sammen med de to kvindelige ryttere Melissa Vesterholm og Maria Jørgensen.

Af Henrik Brendholdt

Før sæsonen havde den 27-årige amatørrytter Kelvin C. Belcourt kunne vundet et enkelt galopløb. Det var tilbage i 2019 på hans egen og Jane Groves Kiin Kiin (se overskrift billedet).

Den statistik er dog blevet kraftig forbedret i 2022, hvor det i 52 ridt er blevet til 7 sejre, fem 2. pladser og tolv 3. pladser.

Sir Antonelli 25. aprilSæson 2022 første sejr blev vundet på Sir Antonelli på Racing Arena Aalborg. Foto: Hesselborg Foto.                                                                                             

Kelvin som er født på den østafrikanske østat Mauritius, kom til Danmark i 2017, og red sit første væddeløb det år. Nu er den talentfulde amatørrytter bosat ved Mårslet sammen med sin kone amatørtræner Jane Grove.

I dagligdagen er han ansat hos galoptræner Lea Olsen på Jydsk Væddeløbsbane

  -  Min drøm er at blive professionel jockey. Min arbejdsdag hos Lea Olsen er fra klokken 6 morgen til ved 14-15 tiden om eftermiddagen, fortæller Kelvin og fortsætter

  -  Jeg begyndte at ride som 12-årig i Mauritius, hvor jeg øvede mig i at blive jockey, ved at ride på nogle pensionerede galopheste.

  -  Jeg er rigtig glad for min nominering, og har en god fornemmelse for at jeg kan vinde. Jeg er dog ikke sikker.

Hans arbejdsgiver Lea Olsen har været flittig til at bruge Kelvin C. Belcourt i sæsonen 2022, hvor han vandt sejre på staldens heste Mustang og Sir Antonelli. Lea Olsen kommer her med sin beskrivelse af amatørrytteren

  -  Han har haft en flot sæson og det glæder mig han er nomineret. Han er et rigtig stort talent, som kan nå langt i 2023.

  -  Han er iskold og har altid siddet godt på en hest. Han får mere og mere fornemmelse for at ride løb, og han pillede bukserne af Carlos Lopez på finaledagen i Aarhus, da han red indenom og sejrede med Sir Antonelli, lyder de flotte ord fra Lea Olsen.

Sir Antonelli 12. novemberSejren som Lea Olsen omtaler var i november måned på Jydsk Væddeløbsbane, hvor Kelvin C. Belcourt red smart indvendig til slut på Sir Antonelli (til venstre) og nedkæmpede Miss Twenty og Carlos Lopez til slut. Foto: Ole Hindby.

De to andre nominerede amatørryttere er:

Melissa Vesterholm   53 ridt  (5-12-10)

Maria Jørgensen       16 ridt  (4-0-2)

Melissa Vesterholm TV2OJMelissa Vesterholm er blandt de nominerede amatørryttere