Bag om hestesportens galla

"Det er min stol," lyder det fra Lone Kristensen, da vi ankommer til Ematic, der hjælper med at skabe grafikken til gallaet. Vi har taget turen til deres kontor i Aabyhøj for at gennemgå de sidste detaljer i layoutet, der danner rammerne for præsentationer og kåringer på lørdag den 10. februar, når Hestesportens Galla afholdes. Jeg er med som en flue på væggen for at observere arbejdsgangen op til en af sportens største begivenheder, da jeg gerne vil undersøge, hvad der ligger bag den aften, som så mange af os glæder os til.

Lone indtager sin plads, kigger rundt, og med sætningen "Så kører vi," starter arbejdet.

Stemningen er høj, og det er tydeligt at mærke, hvordan alle om bordet vil have, at det produkt, vi er samlet omkring, skal være af bedste kvalitet. Lone sidder i hendes faste stol og styrer slagets gang. Lone har været i dette rum mange gange før, og timerne løber op i dage for både hende og Ematic-teamet, så det giver god mening, at hun har en fast plads.


Med jævne mellemrum rejser hun sig op med stor energi for at illustrere hendes tanker og ønsker til forbedring af grafikken eller for endnu en gang at besvare telefonen, der bliver ved med at ringe. Det er tirsdagen før galla, og i et af hendes opkald diskuteres en eventuel ændring, hvilket vil betyde, at layoutet, vi netop sidder og laver de færdige detaljer til, skal ændres. Intet er sikkert før helt til sidst, men der skal mere til at slå Lone ud.

Telefonen er ikke stille og Lone hopper fra opgave til opgave uden at miste overblikket

Generelt er arbejdshumøret og ambitionerne høje, og man bliver både rørt og glad, når man ser hyldesten til de sportslige aktive rulle over skærmen. Lone holder ikke tilbage med ros til det arbejde, Ematic har lavet. Hun både klapper og griner, mens de nominerede vises frem og udbryder:

 

"Det er skidegodt. Det er anderledes, og det kan jeg godt lide – det fortæller noget"
Lones familie er en stor del af gallaet, hendes barnebarn spiller eksempelvis på klaver under aftens program

Efter gennemgangen hos Ematic drager vi mod Tivoli Friheden for de sidste detaljer og for at vise en af dagens værter, Thomas Boye, den scene, hvor han skal tage hånd om dagens program.


Det er en spændt og taknemmelig Thomas, jeg møder den dag. Det er tydeligt at mærke, at det betyder noget for ham, og at nerverne finder vej, når han står der på scenen og ser, hvor stort et rum det er. Et rum, der om ganske få dage vil være fyldt op med over 400 mennesker, der alle har det til fælles, at de nærer en stor kærlighed og passion for sporten.

Thomas Boye, en af årets værter, bytter lørdag bet25 studiet ud med scenen i Hermans
"Man får helt kuldegysninger. For mig er det jo lidt ligesom, hvad det for andre ville være at møde landsholdet i fodbold. Jeg kan jo ikke undgå at blive lidt starstruck."

Det er en stor opgave, som Thomas er enormt beæret over at have fået, og en udfordring erkender han også. Men han kan godt lide udfordringer, og det er tydeligt, at Thomas og Lone også kan lide hinanden. "Bare vær dit charmerende selv," siger Lone smilende, mens de står og kigger ud over salen.

Om ikke længe er den tomme sal fyldt op med over 400 mennesker

Det er tydeligt at se den spænding og glæde, der er til stede, og den kærlighed, Lone udviser for begivenheden og for dem, hun arbejder sammen med. Gallaet er noget særligt, og ifølge Lone er hun stolt af den status, det har fået, og den kvalitet, det besidder. For Lone er kvaliteten afgørende, helt ned til mindste detalje, som bordkortene, der er lavet af hendes eget barnebarn og som er tegnet i hånden.

Og netop familie og venner har en særlig rolle i gallaen; de er nemlig stærkt involverede. Og var de ikke venner før, ja, så er de blevet det efter flere års samarbejde, såsom Tina, der er arrangement chef for lokalerne i Tivoli. Efter årene er hun blevet Lones højre hånd, og gallaen er også gået hen og blevet noget særligt for hende:

 

"Det er jo ikke bare et event, det er en hel familiebegivenhed."

 

Jeg spørger Lone, hvad hun glæder sig mest til ved lørdagen galla, og hun svarer prompte:

 

"Jeg glæder mig mest til at se dem, der bliver hædret, og se deres glæde."

 

I min samtale med Lone og under min dag med hende har det også været tydeligt at mærke, hvordan det, der driver og motiverer Lone, er at kunne give noget til sporten og til de mennesker, der bruger så meget af deres tid på den. Da vi når dagens afslutning er jeg fyldt op med god energi, og det kan mærkes, at begivenheden er bygget op af stor passion og kærlighed til sporten og i kærlighed med familie og venner.


Nu er der kun få dage tilbage før det hele går i gang, og holdet bag har uden tvivl travlt. Husk, hvis du ikke fik en billet, at du kan streame både dagens og aftenens program live. Læs hvordan her

 

Til sidst, tusind tak til Allan Loft, der desværre ikke længere er her i dag, men som har været uvurderlig for gallaen og medstifter af det første gallaevent den 24. februar 1998. Hans arbejde dengang bæres videre i dag, og han vil uden tvivl være savnet af mange på lørdag. Hvis du ikke allerede har læst hans gennemgang af gallaens historie, kan du finde den her

Fik du læst...

Se flere nyheder