Indus indvalgt i Hall of Fame

I aften kåres sportens top i forbindelse med Travsportens Galla, men præcis på dagen er der en anden kåring i spil - nemlig optagelse i Travsportens Hall of Fame. Linus T-sønnen Indus vandt Dansk Trav Derby i ny løbsrekord, sejrede i flere europæiske storløb, satte europa- og verdensrekorder og blev toer i VM. I kraft af de meritter er han nu tildelt en plads i Travsportens Hall of Fame. 

 

Den svenske storhesteejer Hans Svensson købte i løbet af 1960’erne, 1970’erne og 1980’erne en lang række gode heste i Danmark, blandt andre tophopperne Ritha Lyngholm og Karina Axworthy, der begge vandt Dansk Trav Derby. 

Hans Svensson gjorde dog sin suverænt bedste handel som hesteejer, da han i 1983 betalte 50.000 kr. for hingsten Indus på Opdrætterforeningens Åringsauktion. 

Indus, der gennem hele karrieren var i svensk træning, viste tidligt talent. Som toåring tog han flere meriterende sejre i både Sverige og Danmark, og som tre- og fireåring udviklede han sig enormt. Som treåring vandt han blandt andet Nordisk 3-årings Pris og Skovbos Elite-løb, mens det som fireåring blev til sejre i de italienske storløb Gran Premio Europa og Gran Premio Tino Triossi, Dansk Trav Derby og Vermos Guldsko i Finland. 

Som ældre var han nærmest fast inventar i den europæiske hurtigklasse, hvor han gennem flere sæsoner deltog i nogle af de højest doterede opgør i Sverige, Norge, Danmark, Italien, Tyskland, Frankrig, Østrig og Holland. 

I 1989 deltog Indus også i ”VM-løbet” Yonkers International Trot i New York. Her tog spurtede han fantastisk og tog en velbetalt andenplads bag vindende Kit Lobell, mens han i starten af 1990 hentede en præmie i verdens hårdeste travløb, Prix d’Amérique på Vincennes i Paris. 

Da Indus i efteråret 1990 sluttede sin aktive karriere for at gå i avlen på fuld tid, var det som den på det tidspunkt hurtigste og mest vindende danskopdrættede travhest.

Du kan læse meget mere om Indus’ karriere ved at trykke her

Fik du læst...