Bet25 og Dansk Hestevæddeløb kårer Månedens Præstation i december: Happy Ice

Tre starter og tre sejre - så kan det ikke gøres bedre. Happy Ice præsterede kunststykket i december måned, og det har udløst kåringen som Månedens Præstation præsenteret af Bet25 i samarbejde med Dansk Hestevæddeløb. 

Faktisk var Happy Ice en fødselsdagsgave, da den i 2021 blev købt af Hanne Eriksen, der sammen med sin mand Bjarne Eriksen bor på deres fælles gård i det sydjyske lidt syd for Billund. 

Fødselaren var netop Bjarne, der kommer ud af en meget trofast travfamilie. Mange sikkert husker brødrene Regner, Henning og stadig aktive Gunnar Eriksen, der også har været trofaste i forhold til den orange farve på køredragten. Og som søn af Henning holder også Bjarne fast ved farven.

Men rent faktisk er det ikke så ofte, at Eriksen-familiens heste lander hos en professionel. Hanne Eriksen forklarer 

- Vi var oppe ved Michael Lønborg, der manglede noget hø, og det kunne vi levere. Og så jokede vi lidt med, at vi ville melde Ginger Ice i DM for Travtrænere, men ikke håbede, at det blev Michael, der skulle køre. Det blev det så alligevel, og så var kontakten jo skabt.

- Lidt for tyk! 

- Michael har jo et fantastisk anlæg og er en dygtig kusk, og da det gik fint med Ginger, synes vi, at han skulle prøve Happy Ice. Den var nemlig ved at være klar til prøveløb inden sommer. Michael grinede lidt bagefter og sagde, at den var for tyk, fortsætter Hanne fortællingen. 

- Han kørte den så siden i prøveløbet, og vi besluttede, at han kunne beholde den i træning - og det har jo siden været en fantastisk historie. 

Happy Ice står med ni starter siden debuten i d. 21. august, og de er resulteret i fem sejre, tre andenpladser og en tredjeplads tillige med mere end 60.000 kr. indtjent. Lige nu får Happy Ice lidt vinterpause, og derefter er det meningen, at hesten skal fortsætte sin rejse op gennem klasserne. 

Hanne og Bjarne har aktuelt tre heste, hvoraf de to øvrige er derhjemme. Det handler om Ginger Ice og Galant Gejs. 

- De træner herhjemme, hvor vi også har ganske gode forhold og bl.a. en 600 meter rundbane, slutter Hanne Eriksen. 

På mandag tager familien igen til Aarhus, hvor Bjarne selv tager tømmerne bag Ginger Ice på Lunchdagen på Jydsk Væddeløbsbane. I forbindelse dermed vil der blive lavet en lille markering af kåringen som Månedens Præstation i december. 

Du kan se de tre december-sejre til Happy Ice ved at trykke på nedenstående links. 

https://replays.webstream.dk/player?date=2023-12-01&countrycode=DK&trackno=5&raceno=3

https://replays.webstream.dk/player?date=2023-12-17&countrycode=DK&trackno=5&raceno=3

https://replays.webstream.dk/player?date=2023-12-29&countrycode=DK&trackno=2&raceno=4

Vi ønsker tillykke. 

Fik du læst...