Bet25 og Dansk Hestevæddeløb kårer Månedens Præstation i April: Nicklas Korfitsen

Med 18 sejre i kun 46 starter satte Nicklas Korfitsen et stort aftryk på travsporten i april måned. Derved stemplede Team Westergaard for alvor ind i sæsonen 2024, og det har udløst kåringen af Niclas Korfitsen til Månedens Præstation for April - præsenteret af Bet25 i samarbejde med Dansk Hestevæddeløb. 

Der er fart på Nicklas Korfitsen som førstekusk på hestene på Team Westergaard. I skrivende stund har Korfitsen hentet hele 52 sejre i beskedne 146 starter, hvilket giver en sejrsprocent på helt vilde 36. 

Sejrstimen blev for alvor indledt i april måned, hvor det som nævnt blev til 18 sejre - og faktisk med 18 forskellige heste. 

- Det havde jeg faktisk ikke styr på, men det viser jo nok også, at vores lidt omlagte vintertræning har båret frugt. Vi har i denne vinter fokuseret på lidt tungere træning, men det betyder jo også noget, at der er stor fokus på, at hestene skal være klar første gang ude. Det har vi vel næsten gjort til et varemærke, forklarer Nicklas Korfitsen i transporteren på vej mod onsdagens start på Tingsryds milebane.

Er der nogle af april måneds sejre, der står særlig stærk i din erindring?

- Det må jo nok være Point Of Perfect på Musketerdagen, men det har især været fint at konstatere, at de lidt ældre heste også er kommet i gang igen. Det handler bl.a. om Grumbazz Kini, Striking Eagle med flere. 

Siden er sejrene jo rullet ind med uformindsket styrke, og vi har vel alle læst eller hørt om sejrene på Bet25 Live. Men hvad med i aften? Du er på vej mod Tingsryd med et par gode chancer, eller hvad?

- Jeg har ikke nærstuderet konkurrenterne, men vi har to heste med, og som begge er i fin form. Både Whoops Hanover og Gaby Kyvsgård er så gode heste, at de uden uheld burde kunne være mellem de tre. Men vi får se, fortsætter Korfitsen. 

Du har været på Tingsryd tidligere?

- Ja, men kun en enkelt gang og det var ingen succes. Det bør kun kunne blive bedre denne gang. 

Og hvad er efter din mening forskellen mellem en milebane og en almindelig 1000 meter bane? 

- Jeg har kørt på Meadowlands i USA og så i Tingsryd, og bortset fra længden af opløbet, så minder de om hinanden.

- Forskellen i forhold til en 1000 meter bane handler bl.a. om, hvornår man skal sætte sit angreb ind. Normalt kan man trække ud til angreb med 7-800 meter hjem, men det er jo et andet sted på en milebane, hvor der måske er 1000 meter til mål. Og tredje spor sidste sving rundt på en milebane, der også har et længere opløb - det er ikke optimalt, slutter Nicklas Korfitsen. 

Bet25 og Dansk Hestevæddeløb ønsker tillykke med køringen og vil ved en snarlig løbsdag hylde Nicklas Korfitsen, hvilket vil blive annonceret i baneprogrammet. 

 

Fik du læst...

Se flere nyheder