Bet25 og Dansk Hestevæddeløb kårer Kvartalets Profil: Jesper P. Nielsen

Med seks sejre i kun ni starter på dansk grund i årets første kvartal oplevede Jesper P. Nielsen som ejer og opdrætter en forrygende start på 2024. Disse flotte resultater var selvfølgelig medvirkende til, at manden bag Sensei-hestene løb med titlen som Kvartalets Profil. 

- Jamen, det har da været en lidt speciel tid, men også en rigtig smuk tid. 

Sådan indleder Jesper P. Nielsen, da han via telefonen bliver bekendt med, at Bet 25 i samarbejde med Dansk Hestevæddeløb har valgt opdrætteren til Kvartalets Profil for årets første tre måneder. 

Tre heste med efternavnet Sensei blev bragt til start i alt ni gange i perioden, og det blev til hele seks besøg i vindercirkelen. Ghania Sensei tog tre sejre, Huxie Sensei hjemførte to sejre, mens Julien Sensei med en enkelt triumf stod for den sjette sejr. 

- Jeg havde i slutningen af 2023 ikke selv mulighed for at træne hestene, så derfor blev de sendt i professionel træning. Julien Sensei kunne have glæde af de gode forhold i Skive, og da jeg anser Morten Juul som en dygtig træner, gik den dertil. 

- Michael Lønborg har et fantastisk flot træningsanlæg og er bestemt også super dygtig, så han fik ansvaret for Ghania og Huxie. Og samlet set er det jo gået over al forventning, forklarer Jesper P. Nielsen videre. 

Hvad så, når du igen selv har mulighed for at træne dem? Kommer de så hjem til Nibe-kanten igen?

-    Det er der vel ingen grund til, når nu det går så fint, så de er stadig hos Morten og Michael. Hvis de så ikke fungerer i en periode, så tager vi den derfra. 

Overtog Sensei-navnet

Sensei-navnet har i mange år været et ganske kendt og ikke mindst anerkendt navn i travsportskredse. Jespers egen travhistorie går også ganske langt tilbage, men rent faktisk er Sensei-navnet ikke ”opfundet” af den succesfulde opdrætter. 

- Nej, Sensei-hestene kom oprindeligt fra en dygtig opdrætter fra Horsens-egnen, og jeg kom sammen med min familie i kontakt med ham, da vi for omkring 30 år siden købte Uni Sensei gennem den daværende Aarhus-træner Poul Kragh. Polle, som han altid blev kaldt, var en fantastisk hestemand og var jo så vores adgang til sporten. 

- Uni Sensei var selv en rigtig fin væddeløber og fik efter karrieren mange topafkom i vores regi – heriblandt Line Sensei, der er mor til alle de heste, der nu gør det så flot. 

Line Sensei har foruden Ghania, Huxie og Julien også stjernehoppen Carna Sensei på den gode side af samvittigheden. Carna Sensei var virkelig en stjerne på banerne og nåede at sejre i alle tre nordiske lande mod de 1,2 mio. kr., som indtjeningen endte på. 

- Og så kan du lige få en positiv nyhed. Carna er netop nedkommet med en hoppeføl efter Readly Express, så vi håber jo på, at en ny fin hest er på vej, slutter Jesper P. Nielsen. 

Både Julien Sensei og Ghania Sensei er til start lørdag aften i Aarhus, hvor Bet25 efter 5. løb vil hente den glade ejer og opdrætter til vindercirklen for en lille snak. 

Hvis du vil se en af Ghania Senseis sejre i år, så tryk her
En af Huxie Senseis triumfer kan ses her, mens Julien Sensei hidtil eneste triumf finder her

Bet25 og Dansk Hestevæddeløb ønsker tillykke. 

Og så skal det nævnes, at vi fra april måned vender tilbage til månedskåringer af profiler og præstationer. 

Fik du læst...