Bet25 og Dansk Hestevæddeløb kårer Kvartalets præstation: Michelle Mønster

Michelle Mønster har allerede gjort sig bemærket adskillige gange i løbet af sin karriere. Med flere priser og sejre i store løb bag sig, er det alligevel en ydmyg og taknemmelig Michelle, jeg har i røret, da jeg fortæller hende, at hun har vundet kvartalets præstation for hendes fire sejre i i alt 10 danske starter i 2024.

Michelle Mønster m. Smokin Joe efter sejr d. 15/3 på Spar Nord Arena Foto: Ditte Hesselborg

Michelle udtaler, at hendes start på året har været bedre end forventet, og med resultater, hvor placeringer uden for top 3 næsten er ikke-eksisterende, er der god grund til at være glad. Og selvom Michelle bestemt er glad, er hun langt fra utaknemmelig: ”Vi har været klar til opgaverne og fået nogle gode løb, der passer til hestene, og fået nogle gode huller – og så passer vi godt sammen.”

Jeg insisterer lidt på, at Michelle må bære en del af æren for succeserne, da det ikke kan være held alene, og det viser sig, at Michelle har ændret på noget i sin tilgang til træningen her i det nye år: ”Jeg er begyndt at styrketræne, og det er klart, jeg er blevet stærkere, og det kan hestene mærke. De kan mærke meget mere, end man tror.”

For Michelle hænger det hele sammen, og arbejdet på hendes egen styrke har positive effekter på både hendes sind og hestene.

Michelle Mønster m. DenimCowboy

"Vi har været klar til opgaverne og fået nogle gode løb, der passer til hestene, og fået nogle gode huller – og så passer vi godt sammen."

Mønsterbryderen fra Sulky til Monté

Michelle Mønster vidste altid, at det skulle være Monté.  Som datter af travtræneren Knud Mønster var det måske forventet, at sulkyen skulle blive Michelles bedste ven, men allerede som 2-årig begyndte hun at ride, og det var hesteryggen, der kaldte på hende. Selvom Mønster ikke helt har brudt med sulkytraditionen, er det hendes Monté-præstationer, der imponerer mest.

Trods genren hedder Monté, har faren Knud også haft en betydelig indflydelse på Michelles træning som barn. ”Jeg fik én hest, og så var det den, jeg måtte ride på. Det var en rigtig god lærehest. Jeg lærte en masse om, hvor jeg ikke skal placere mig, hvordan jeg kan udnytte positioner, og det opbyggede en stærk tillid.”

Uanset om det var princippet om én hest, træningstilgangen eller bare Michelles talent, så vandt hun de første 4 løb, da hun som 18-årig fik lov til at deltage i løb.

Som afslutning spørger jeg Michelle, om der er noget særligt, hun drømmer om at opnå i sin Monté-karriere, og hun svarer hurtigt, ”at ride i Frankrig” – det er også her, hendes helt store idoler findes.

For nu ligger Michelle Mønster Norden ned, og det bliver spændende at følge hende resten af sæsonen og dem der må komme i fremtiden.

Selvom præstationerne, vi hylder hende for, stammer fra danske løb, påpeger Michelle vigtigheden af de dygtige heste, hun også har fået lov at ride med i udlandet i år, hvilket blot understøtter de værdier der virker til at være opbyggende for hendes karakter. Hestene er afgørende for succesen, forstår jeg på Michelle, for som hun siger:  ”Det handler om at være heldig med de rigtige heste” – men det handler også om den dygtige rytter og det gode samarbejde, hvilket Michelle klart viser med Smokin Joe, Garcon de Meaux og DenimCowboy, med hvem hun dette kvartal hyldes for bedste præstation.

Michelle Mønster m. Smoking Joe Foto: Ditte Hesselborg

Fik du læst?

Se flere nyheder