Traditionsrige løb på Lunden og power hour på BioCirc Arena – Startlisterne er klar

Det er Charlottenlund Travbane søndag og BioCirc Arena i Skive mandag, der har værtsrollen for de danske løbsdage. Vender Elegant C N tilbage til vindercirklen i det traditionsrige Nationalløb?

 

Det traditionelle Nationalløb på Charlottenlund Travbane har efter undertegnedes hukommelse haft en del forskellige udformninger gennem årene, men et gennemgående tema har vel været et opgør for de bedre klasser og over den lidt længere distance. 

Under alle omstændigheder er det også konceptet på søndag via 2500 meter fra to volter, og hvor løbet indleder en løbsdag bestående af hele ti løb. 
Elegant C N har i dén grad vist sit værd over de seneste sæsoner, hvor det siden sæsonstarten 2022 er blevet til ti sejre i kun 25 starter og næsten 600.000 kr. indtjent. Elegant’en fik sin sejrsrække brudt senest i Aarhus, men den kan starte en ny som favorit i årets udgave af Nationalløb.

Senere på eftermiddagen afvikles endnu et traditionelt opgør i form af I C Tvedes Memorial for de toårige heste. For klassen op til 30.000 kr. i indtjening er den foreløbige årgangstop naturligvis ikke til start, men flere af K-årgangens boblere kæmper om førstepræmiens 15.000 kr. Det gælder bl.a. Aarhus-hesten Kajser, der er feltets mest rutinerede med seks starter og på jagt efter karrierens anden sejr. 

Generelt er der et pænt søndagsprogram i vente i Lunden med som nævnt ti løb og samlet 93 heste til start. Banen er tilmed skandinavisk lunchbane, og det betyder stor omsætning i det indledende V4-spil. 

Løbsdagen indledes kl. 12.45, og du kan se startlisten ved at klikke her

 

Mandagsløb med power hour på BioCirc Arena

Den kommende travuge starter i Skive, der mandag fra kl. 17.00 byder på ni løb og med en såkaldt power hour med V4-spil fra løbsdagens start.

I spilformen bydes der bl.a. på en spændende sprinterløb med Freiherr Faust, Bette Nock og Arm Bri blandt deltagerne.

Og så skal Knud Mønster i V4-afslutningen forsøge at gøre datter Michelle kunsten efter fra mandagens løb, hvor sidstnævnte var helt overlegen på ryggen af Deceni Langborg. Mønster senior holder sig dog til sulkyløb. 
Fra samme stald kommer Ginai, der har vist fin form gennem længere tid, så måske er der sparet sammen til en sejr nu. 

Startlisten til mandagens program finder du ved at trykke her

Fik du læst...