Klampenborg fredag: Kan nogen true Brigadier i De 5 Stjerners Derby Trial Stakes

Med under en måned til Dansk Derby 2024, så afvikler Klampenborg Galopbane fredag aften otte galopløb, hvor De 5 Stjerners Derby Trial Stakes er en af hovedbegivenhederne. Løbsdagen starter klokken 18.00 og startlisten er netop offentliggjort.

 

Hesten som alle har talt om i derbysammenhæng de seneste to-tre måneder er Bent Olsen-trænede Brigadier. Stutteri Hjortebo-afkommet,som ejes af Lone Kaj Nielsen, har imponeret stort i alle årets starter, og står pt. med et generalhandicap på 85. 

Hingsten har vundet både Dansk 2000 Guineas og Jockeyklubbens 2000 Guineas på imponerende vis og har i år indløbet 453.731 kroner. Moohajim-sønnen fremstår som en komplet hest, men skal nu for første gang testes på de 2200 meter. Moderen Queens klarede ikke de længere distancer, men længere ude i blodlinjerne er tophestene Iron Butterfly og Careless Whisper, som begge havde sin force på de 2200 meter og længere.

Brigadier møder dog kvalificeret modstand i heste som Garlic (to starter to sejre), Trickstar (tre starter to sejre) og svensktrænede Sealove. 

I rammeprogrammet er et interessant 2-årsløb, hvor vinderne I Can Do it og Samson Torkdahl er i blandt. I Klampenborg Classic dyster gode heste som Good Fortune, Silver Wings, Unconquerable om førstepræmien på de 36.500 kroner.

De er sædvanen tro både et V4 og V5-spil på dagen.

Se startlisten her

Fik du læst...

Se flere nyheder