Enestående mulighed for de danske opdrættere

Dansk Hestevæddeløb skal fremme den danske avl og opdræt, og det sker nu gennem en meget attraktiv aftale med Menhammar Stuteri og Ansager Hestehospital. Det betyder særdeles fordelagtige priser på udvalgte hingste.


Calgary Games, Maharajah, Nuncio, Readly Express, Who’s Who. Det er store navne, som nu til meget favorable priser er tilgængelig for danske opdrættere via aftalen med Menhammar Stuteri og Ansager Hestehospital. 

Der er dog visse betingelser forbundet med aftalen. Det handler bl.a. om, at hopperne skal være danskejet og danskregisteret, ligesom føllene skal danskregistreres. 

Derefter vil hopperne blive udvalgt efter nogle kriterier, der handler om hopperne gynækologiske status. Det betyder fravalg af hopper, som ikke har været drægtige i to år, mens hopper uden føl i år skal fremvise ren svaberprøve. 

Selve tilmeldingen sker direkte til Dansk Hestevæddeløb og til pst@danskhv.dk senest 1. maj 2024. 

Der er i alt 36 pladser ved hingstene, og tilmeldes et højere antal hopper, vil der blive foretaget lodtrækning om pladserne. Dansk Hestevæddeløb arbejder på, at en eventuel lodtrækning vil blive vist live på vores Youtube-kanal. 

Du kan læse flere detaljer og herunder priser ved at trykke her.

 
541.000 kr. på vej til danske opdrættere

Meget apropos ovennævnte aftale kan DH Sport i dag melde ud, at der er hele 541.000 kr. på vej i udenlandske opdrætterpræmier.

Beløbet har de seneste år været rimelig konstant, men der er måske grundlag for en stigning i de kommende år med afsæt i aftalen med Menhammar Stuteri og Ansager Hestehospital. 

Fik du læst...