En flot Copenhagen Cup-dag med masser af plusser

Meget lykkedes på en super flot Copenhagen Cup-dag, og der kan derfor sættes positive flueben ved det meste. Barack Face en overlegen vinder af hovedløbet, men de danske farver lyste dog også op - bl.a. via genopstandne Extreme. 

Fornem sport, et fantastisk banelegeme, strålende solskin og pænt besøg på lægterne. Jo, rigtigt meget lykkedes i forbindelse med årets største internationale travdag i det danske. 

Det sportslige niveau var dagen igennem på øverste hylde, og kronen på dét værk var naturligvis en overlegen sejr i Menhammar Copenhagen Cup til Kolgjini-familiens Barack Face. Efter tidlig føring lignede det nærmest legeværk i hestens sæsondebut, og målt på den lethed, hvorpå opgaven blev løst, ligner Barack Face en blivende stjerne på den internationale himmel.

Adrian Kolgjini havde fuldt styr på løbet, og vintertiden på 1.11,6 for de 2011 meter fortæller på ingen måde om hestens reelle kapacitet. 

Det blev dansk på andenpladsen i form af Hustle Rain, der for Magnus A. Djuse tog fronten fra start, men siden afgav til den senere vinder. Efter et fint løb i andet par udvendigt faldt Emoji og Flemming Jensen bestemt med flaget i top, og det ligner, at Emoji har en masse ugjort i indeværende sæson. 

Fra det øvrige program skal nævnes tre fornemme sejre til succesteamet Paul Haagort og Robin Bakker – ja, de tog sig således af samtlige af de såkaldte årgangs-eliteløb. Det handlede om Fly Eqous Jet i 3-års Eliten, Y Not Diamant i 5-års Eliten og slutteligt Ester Degli Dei i 4-års Eliten. 

 

De danske sejre lod vente på sig

Ovennævnte fortæller så også, at de danske ekvipager i mange tilfælde var oppe mod overmagten, men efterhånden som dagen skred frem, blev det så også til danske sejre.

Flemming Jensen tog sig af Hoppeeliten bag Glorius Rain, der efter lidt dramatik i første sving siden henviste staldkammeraten Dyess og sidste års Hoppederby-vinder Hasper til de næste pladser – altså dansk trippel dér. Dramatikken bestod i en tæt situation, der kostede tre dages udelukkelse og bøde til Jensen.

Flemming Jensen kunne hente endnu en triumf i Copenhagen Open, hvor genopstandne Extreme på dagens hurtigste notering sprintede 1.10,5. Og her bemærkede man en fantastisk ophentning efter galop for Seven Nation Army. 

Og så sluttede dagen med yderligere en dansk sejr til Chr. Lindhardt-trænede Reginald Dwight, der i hænderne på Birger Jørgensen trods galop akkurat ramte stregen først i endnu et flot opløb.

Så samlet set må det danske resultat betegnes som godkendt. 

 

Velforberedte værter

Godkendt får også Lundens planlægning og imødekommende personale, når det handler om ”food and beverage” – på dansk forplejningssiden. De fire nyrestaurerede loungeområder fungerer helt perfekt, og søndagen igennem virkede dimensionerne på bedste vis at være tilpasset det fremmødte publikum. Suppleret med et antal foodtrucks og kaffevogne var der styr på tingene. 

Lundens daglige leder, Henning Scharstein havde forud for løbsdagen annonceret et succeskriterie på 2500 gæster, og meget tyder på et tal netop deromkring. Og herfra skal lyde en vurdering af, at de fremmødte kan se tilbage på en absolut god oplevelse. 

 

Omsætningstallet fulgte ikke helt med

I forhold til spillet må der desværre konstateres en nedgang. Søndagens samlede omsætning nåede akkurat over de 20 mio. kr., og der er desværre et spring op til de ca. 23,5 mio. kr., som blev omsat på den tilsvarende dag i 2023. 

Forklaringer kan være mange og mangeartede, men fra Bet25 meldes der alligevel om en overordnet tilfredshed.

Spillet fra de svenske kunder er afgørende på disse store dage og ikke mindst, når det handler om V75-spillet.

I forlængelse heraf vurderer Bet25, at søndagens tal muligvis kan skyldes en form for ophobning af de svenske jackpotpuljer. Så sent som lørdag eftermiddag "overlevede" en jackpotpulje, som det har været tilfældet over en stykke tid. Derved venter en ganske stort millionbeløb og venter på at blive udbetalt til svenske, men også danske kunder. De midler kunne med lidt held være kommet omsætningen til gode i Lunden. 

Årets største internationale travdag er nu overstået, og trav-Danmark kan med oprejst pande se tilbage på en flot dag med masser af plusser. 

Fik du læst...

Se flere nyheder