DM for Professionelle inkl. Play-Off - det nye koncept nærmer sig

I eftermiddag afvikles DM for Amatører i Aarhus, men også afviklingen af DM for Professionelle inkl. Play-Off nærmer sig. Læs mere om det nye koncept her.

DH Sport har tidligere beskrevet det nye koncept med titlen DM for Professionelle inden for travet, og som erstatter det tidligere DM for Travtrænere.
Det nye koncept består i, at der fra i år er 12 deltagende kuske mod tidligere kun 10 kuske. De 10 direkte kvalificerede kuske er de ni oftest sejrende kuske med A-trænerlicens i 2023, samt den forsvarende DM-vinder. De sidste to deltagere findes i det nye tiltag Play-Off, som foregår i Odense fredag 17. maj.

Det går i sin enkelthed ud på, at de næste i rækken af oftest sejrende kuske i 2023 med både A og C-licens deltager i denne Play-Off match.
Kuskene skal i ilden to gange, og der er lodtrækning om hestene, hvorefter hver kusk tildeles en A og B-chance. De to kuske med flest point vil få plads i det endelige DM-felt, som løber af stablen fredag 21. juni i Odense og med finale i Aalborg søndag 23. juni.

Udvidet præmiefordeling i Play-Off løbene

De to Play Off-løb på Fyn bliver Travligaen fra 40.001-180.000 kr. som Amerikanerløb) og over 2140 meter autostart. Løbet deles altså i to, og der skal dermed bruges i alt 20 heste.
Oprindeligt havde DH Sport afsat seks præmier, men det er nu udvidet, således der er 1.000 kr. til de heste, som placerer sig fra nr. 7-10 i begge løb.

Der er startmelding til Play-Off løbene og løbsdagens øvrige løb i Odense, på mandag 13. maj inden kl. 10.30.