De professionelles DM i nye klæder

Hele 25 gange har den danske travsport kåret en vinder af DM for Travtrænere, hvor Johnny Jørgensen i 1999 var første mand øverst på skamlen. Siden da har konceptet været igennem enkelte ændringer, og nu sker der mere nyt i 2024-udgaven - inkl. en navneændring. 

 

Alle koncepter og arbejdsgange har brug for løbende at blive kigget lidt efter i sømmene. Det gælder også for kuskekonkurrencen DM for Travtrænere, hvor DH Sport sammen med Trænerforeningen har besluttet, at konceptet vil undergå et par ændringer fra og med i år.

- Tanken har været at give lidt flere kuske chancen for at være med. Det betyder bl.a., at både etablerede A-trænere og jockeyer på vej op i systemet får muligheden. Det er jo forhåbentlig derfra, at vi henter vores kommende A-trænere, siger René Jensen om baggrunden for ændringen

DH Sport og Trænerforeningen er blevet enige om oplægget, der kommer til at gå under navnet DM for Professionelle kuske 2024 og med 12 deltagende kuske. Konkurrencen finder i år sted i weekenden den 21.-23. juni i hhv. Odense og Aalborg.

Og hvori består så det nye? René Jensen forklarer.

- 10 af de 12 kuske udtages efter samme model som i DM for travtrænere. Det betyder, at de 10 oftest sejrende A-trænere fra foregående år inkl. den regerende DM-vinder er sikret deltagelse. 
- De to sidste kuske findes ved et Play Off kvalifikationssystem, hvor de efterfølgende professionelle kuske med A- og C-licens fra sejrslisten mødes. Det sker den 17. maj i Odense, hvor der køres to løb, og hvor hestene tildeles ved lodtrækning.

Nye får chancen

Den nye model giver flere chancen for at være med i DM-konkurrencen, hvor hver kusk skal i ilden ti gange, og hvor der vil være præmier til de fem første kuske i den samlede stilling mod tidligere tre.

Trænerforeningens formand, René Kjær ser også positivt på det nye koncept. 

- Som udgangspunkt er vores forening positiv over for tiltag, som kan udvikle sporten, så det vil vi altid være interesseret i.
- Efter interne drøftelser er vi kommet frem til, at oplægget kunne være en god idé at teste, idet vi herved giver flere af vore medlemmer - A-trænere - chancen for at være med via kvalifikationen. Så lad os prøve det og se, hvordan det hele falder ud, slutter René Kjær.

Mere info om konceptet - herunder en beskrivelse af reglerne i DM for Professionelle kuske, en oversigt over de kvalificerede kuske samt deltagerne til Play Off-løbene finder du ved at trykke her

Fik du læst...