Dansk Hestevæddeløb informerer d. 20. juni 2024

Gabi Kyvsgård kompenseres efter fratagelse af sejr i Sverige

Dansk Hestevæddeløb har været i dialog med Svensk Travsport (ST) i forhold til hesten Gabi Kyvsgård, der er frataget en sejr onsdag d. 12. juni i Tingsryd. 

Sagen bestå i, at der d. 13. juni i forbindelse med registreringen af trænerskifte for en række heste fra Bo Westergaard til Nicklas Korfitsen blev lavet en indtastningsfejl i Dansk Hestevæddeløb.

Trænerskiftet var indtastet til netop onsdag d. 12. juni, og jf. gældende regler omkring trænerskift i perioden fra anmeldelse til start er Gabi Kyvsgård altså efterfølgende blevet frataget sejren. 

ST’s reglement giver ikke mulighed for at dispensere for indtastningsfejlen, og det betyder ulykkeligvis, at Gabi Kyvsgård på dagen ikke var startberettiget. Derfor fastholdes diskvalifikationen.

Dansk Hestevæddeløb vil nu igangsætte arbejdet med at fastsætte en kompensation til ejerkredsen bag Gabi Kyvsgård med afsæt i de muligheder, der er indeholdt i vores løbsreglement. 

Vi vil som tidligere understrege, at hverken Bo Westergaard eller Nicklas Korfitsen har begået fejl i processen.

Slutteligt skal der fra Dansk Hestevæddeløb lyde en dybfølt beklagelse, og vi vil udtrykke stor forståelse for de uheldige efterfølgende konsekvenser, som sagen har for opdrætter, ejer og træner.

Fik du læst...

Se flere nyheder