Dansk Hestevæddeløb informerer

Efter Travsportens Overdomstols afgørelse i sagen om I D Exceptional anmodede travtræner Bo Westergaard Dansk Hestevæddeløbs bestyrelse om foretagelse af en yderligere analyse af hestens urinprøve ved anvendelse af en metode anvist af den amerikanske professor Thomas Tobin. 

Dansk Hestevæddeløb har viderebragt anmodningen og dokumenterne fra den amerikanske professor til Statens Veterinærmedicinske Anstalt (SVA), som analyserer samtlige dopingprøver inden for den nordiske hestevæddeløbssport.

SVA’s faglige specialister har i et svar sendt til Dansk Hestevæddeløb d. 5. juni 2024, og som er viderebragt til Bo Westergaards advokat, afvist at udføre analysen bl.a. grundet flere usikkerheder omkring metodens validitet.

Dansk Hestevæddeløb foretager sig herefter ikke mere i forhold til yderligere analyser af urinprøven, idet forholdet må håndteres i den retssag, der nu verserer ved Retten i Lyngby. 

 

Dansk Hestevæddeløb med ny advokat

I forbindelse med retssagen ved Retten i Lyngby har Dansk Hestevæddeløbs bestyrelse besluttet, at advokat Jakob Blicher Ravnsbo skal repræsentere selskabet i sagen. 

Advokat Christian Holch repræsenterer fortsat Dansk Hestevæddeløb i forbindelse med den verserende medicinhåndteringssag i forhold til Bo Westergaard, der behandles af samme udvalg, som behandlede sagen om I D Exceptional.

Jakob Blicher Ravnsbo var i en årrække bestyrelsesmedlem i Dansk Rideforbund og har, ikke mindst derfra, kendskab til hestesport.

Han er Managing Partner i Andersen Partners Advokatfirma, der har domicil i Kolding og beskæftiger 107 medarbejdere. Jakob Blicher Ravnsbo har møderet for Højesteret og beskæftiger sig med behandling af retssager og voldgiftssager.

Fik du læst...

Se flere nyheder