Nedtællingen til årets Copenhagen Cup er i gang

Tiden går, og der er faktisk mindre end to måneder til årets største internationale løbsdag i Danmark: Copenhagen Cup-dagen på Lunden søndag den 12. maj. Nu er propositionerne klar til den store dag klar, hvor der venter op mod 2,5 mio. kr. i løbspræmier. 


Forberedelserne til Copenhagen Cup-dagen d. 12. maj er i fuld gang, og en af de første forudsætninger for den store dag er propositionerne. De kan nu præsenteres.

- Der bliver også i år udskrevet 13 løb på Copenhagen Cup-dagen, som også i år vil være med V75-spil, forklarer sportschef René Jensen, der kan løfte sløret for et par nyheder.

- Copenhagen Cup, som også i år har det svenske Stutteri Menhammar som sponsor, afvikles som de seneste år som et ”meldeløb”, hvor det er hestenes point på anmeldelsesdagen, der gælder for deltagelse, uddyber sportschefen. 

- Det er en model, der har fungeret særdeles tilfredsstillende siden coronatiden, hvor man af naturlige årsager valgte at ændre til modellen.
- DH Sport har stadig to wildcards, som kan deles ud i hovedløbet, og dem vil der i lighed med de seneste år sikkert være rift om, når vi nærmer os deadline, lyder det fra René Jensen.

Lille ansigtsløft

Copenhagen Cup får i år et lille ansigtsløft via en førstepræmie på 400.000 kr. mod tidligere 375.000 kr.. Det gør, at førstepræmien lige passerer 600.000 svenske kroner, og det kan have betydning for interessen.

- Desuden har vi år valgt at have præmier til alle ti startende heste i løbet, hvilket indebærer, at hestene som slutter på placeringerne efter nummer seks hver tildeles 10.000 kroner. Man kan se det tiltag som en form for transporttilskud, forklarer René Jensen videre. 

Det samlede præmiebudget på Copenhagen Cup-dagen er på lige under 2,5 mio. kr., så der bliver mange penge at køre om også i rammeløbene med flere interessante løb. Det handler bl.a. om stayerløb i Summer Meeting-serien og de sidste indledende afdelinger i et par STL-løb forud for Elitlopps-weekenden to uger senere.

- Vi har også i år fået tildelt kvalifikationsløb til både Klasse II og Bronsdivisionen, hvor der foruden en fin førstepræmie kæmpes om pladser til finalen på Solvalla den 25. maj, lyder det videre fra sportschefen, der nu er i fuld gang med at gøre ejere og trænere opmærksomme på både hovedløbet og rammeprogrammet.

Den danske internationale travdag er imidlertid i hård konkurrence i perioden, hvor også Paralympiatravet på Åby den 4. maj og Finlandia-Ajo den 5. maj trækker.

- De to løb har betydeligt højere præmiesummer end Copenhagen Cup, men forhåbentlig kan vi også i år præsentere nogle interessante heste.

- Vi har naturligvis nogle ønskeheste på blokken, men da vi jo opererer med et løb med såkaldt ”mørk anmeldelse” tillige med de  nævnte wildcards, så er det jo naturligt, at vi holder dem lidt for os selv, forklarer René Jensen.

En nyhed på Copenhagen Cup-dagen bliver Amatørernes Cup, som erstatter Summer Meeting Monte. Sidstnævnte rides i stedet senere på sæsonen i et nyt oplæg, der vil blive udfoldet i maj-kalenderen.

- Både amatør- og monteforeningen har bakket op om løsning, så nu håber vi også på et spændende løb for denne gruppe, slutter René Jensen.

Propositionerne for Copenhagen Cup-dagen finder du i en dansk udgave ved at trykke her.

En norsk/svensk udgave finder du ved at trykke her. En tysk version finder du her og slutteligt en engelsksproget her.

 

Fik du læst...