Fra Avlsløb til Made in Denmark Finaler

Som tidligere nævnt sker der fra og med 2026 en ændring i afviklingen af Dansk Avlsløb. Løbet får et anderledes oplæg og omdøbes til Made in Denmark Finaler, og det er nu tid til indbetaling af første indskud for hesteejere/opdrættere.

 
Løbene afvikles for 3-årige danskfødte heste og forventes afviklet i fjerde kvartal af 2026.
Der afvikles to finaler – én for hingste/vallakker og én for hopper, og det bliver med samme præmiesum i begge.
Desuden køres også to consolationsløb og også her med identisk præmiesum. Størrelsen af denne afhænger af løbets samlede økonomi, dog lavest 50.000 kr. i samlet præmiesum.
Der afvikles IKKE kvalifikationsløb til finalerne, og det er besluttet, at der afvikles maksimalt ét consolationsløb i hver kategori.

Hestene udtages efter udvælgelse af heste til ordinære løb dog uden fortrinsretten. Det vil sige at hestenes startpoint og dermed aktuelle form afgør, om hesten kommer med eller ej.

Der meldes til start i én samlet gruppe, hvor de 12 heste med flest point i respektive kategori kommer med i finaleløbene, mens de 12 næstfølgende heste i hver kategori kommer til Consolation. Consolationsløbene afvikles dog kun, såfremt der er meldt mindst 17 heste totalt til start i en kategori.

Køres Consolationsløbet ikke for en kategori, overføres præmien herfra til hovedløbet og fordeles efter samme procentsats som fordelingen for finalerne (37-19-14-10-7-5-4-4).
Finaler og consolationsløb køres over banens mellemdistance og med autostart og på samme bane.
 
29 avlshingste er tilmeldte og repræsenterer i alt 195 afkom. Dermed er der allerede indbetalt ca. 170.000 kr. til løbene, hvorefter der forventes en samlet præmiesum på ca. 600.000 kr. fordelt med ca. 250.000 kr. i hver finale samt 50.000 kr. i hvert consolationsløb.
Desuden er der 30% i opdrætterpræmier i disse løb!


Om finansieringen

Nu er det tid for indbetaling af første indskud fra ejeren/opdrætteren til disse heste, som altså er født 2023.
Det første indskud er på 1.000 kr. per hest og er opkrævet den 25. april og fremgår på kommende faktura.
Derefter følger kun yderligere to indskud ligeledes på hver 1.000 kr De opkræves hhv. den 20, oktober 2024 og den 25. april 2025.


Og de tilmeldte er...

Hermed bringer vi en liste over de hingste, hvis afkom er tilmeldt til løbet:
Beer Summit, Broad Bahn, Calgary Games, Campo  Bahia, Chocolatier, Classic Grand Cru, Classichap, Conlight Ås, Dominion Beach, Father Patrick, Forever Peace, Fourth Dimension, Friction, From Above, From Above U S, Googoo Gaagaa, Laughing Stock, Lavec Kronos, Maharajah, Nuncio, One Too Many, Panne de Moteur, Propulsion, Readly Express, Vivid Wise As, Who’s Who, Wishing Stone, Zola Boko og Yield Boko.
 
Mere information kan fås ved henvendelse til Susanne Olsen på 8881151 eller sol@danskhv.dk

Fik du læst...

Se flere nyheder