Dansk Hestevæddeløb orienterer

Information vedr. muligt brud på løbsreglementet i forhold til medicinhåndtering

DH Sport blev kort tid før hovedforhandlingen af sagen om I D Exceptional ved Travsportens Overdomstol bekendt med, at travtræner Bo Westergaard og dennes dyrlæge i 2021 var involveret i straffesager om tilsidesættelse af gældende lovregler omkring håndtering af medicin. 

DH Sport har søgt om aktindsigt ved Nordjyllands Politi, som i sidste uge fremsendte de to straffesagers dokumenter.

DH Sport har på baggrund af ovenstående mandag d. 22. april anmodet Bo Westergaard om inden syv dage at fremsende bemærkninger til dokumenterne fra Nordjyllands Politi.

Når disse bemærkninger foreligger, vil DH Sport udarbejde en endelig sagsfremstilling og anmode Skandinavisk Dopingkomité (SDK) om en udtalelse i sagen, hvorefter der vil blive truffet afgørelse om en eventuel sanktion i henhold til gældende retningslinjer.

DH Sport har på nuværende tidspunkt ikke yderligere bemærkninger til sagen, men vil orientere om sagen igen, når den er færdigbehandlet og fremsendt til SDK.

 

I overdomstolens kendelse er nævnt to sager om medicinhåndtering. Den anden sag er håndteret i regi DH Sport og er i sommeren 2023 afgjort via et administrativt gebyr på 1.000 kr.  

Fik du læst...