Dansk Hestevæddeløb informerer

Bestyrelsen i Dansk Hestevæddeløb har d. 30. december været samlet for en prioritering af disponeringer af 2023-budgettet. Det betyder bl.a. beløb til understøttelse af breddesatsningen og ungdomsarbejdet, men også et højere præmieniveau på de mindste baner. 

 

Arbejdet med hestesportens bredde og ungdom vil have styrket bevågenhed over de kommende år, hvilket dels er i tråd med aftaleindholdet med Kulturministeriet, dels understøtter sportens samlede strategi. 

Derfor er det på et bestyrelsesmøde i Dansk Hestevæddeløb lørdag d. 30. december besluttet, at der disponeres midler i 2023-budgettet til særlige indsatser. 

Det betyder, at der allerede i 2024 afvikles flere breddeløbsdage på nogle af landets baner. Det sker bl.a. via fokus på amatørdage, men også særligt udskrevne løb for de lavere klasser af 3- og 4-årige heste. 
Dertil kommer en ændret præmiestruktur med fine 35.000 kr. i løbspræmiesum, men med en langt bredere fordeling til de otte første ekvipager. 
Det tildelte beløb vil lande på 1.805.000 kr. og vil omfatte både trav- og galopløb. 

Det er ligeledes besluttet, at Bornholms Brand Park og Nykøbing Falster Travbane i 2024 vil se frem til øgede præmiesummer. Det er bestyrelsens vurdering, at de nævnte baners præmieniveau bør løftes for på den måde at sikre, styrke og udvikle interessen for travsporten på og omkring de to baner. 
Det tildelte beløb vil lande på lidt mere end 900.000 kr., og der gives et forholdsvist beløb til også galopsporten. 

For indsatsen inden for såvel breddesporten som det højere præmiebudget på de udvalgte baner gælder det, at det vil være en løbende evaluering og dialog med interessenterne i forhold til en dokumenteret effekt, der understøtter sportens strategi. 

 

Flerårige indsatser omkring ungdom og opdrættere

Længere oppe er nævnt ungdomsarbejdet, der som i alle sportsgrene har stor betydning for sportens fremtid.

Det er derfor over en treårig periode besluttet at tildele i alt 3 mio. kr. til ungdomsarbejdet, og hvor der allerede i januar venter en workshop, hvor de mulige indsatser for sportens fremtidige aktive skal drøftes.

Her handler det bl.a. om en sikring af, at vi formår at fastholde vores ældre ungdomsårgange gennem målrettet arbejde med overgangen fra pony til de store heste. 

Også et øget fokus på opdrætterne vil præge de kommende år. Første led i fødekæden inden for både travet og galoppen skal sikres bedre vilkår og herunder bl.a. øgede salgsmuligheder, og til dette formål er ligeledes afsat 3 mio. kr. over de kommende tre år. 

Som nævnt under breddesporten og præmiefordelingerne vil effekten af indsatserne i forhold til ungdom og opdrættere blive fulgt nøje. Det er også her afgørende, at vi i fællesskab formår at skabe en udvikling, der samtidig understøtter den samlede strategi. 

Fik du læst...