Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Reglerne for Licensmesterskaberne 2023

DH SPORT LOGO RGB
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
17. september 2023 15:00

Efter en lille pause, er Licensmesterskaberne nu tilbage og i år afvikles de i Odense, søndag 29. oktober kl. 12.30. Der er et mesterskab for Amatørkuskene og et for Monterytterne og nedenfor kan man læse de regler der gælder, for at man kan deltage:

Af DH Sport

Licens 2023 - Mesterskab for Amatører

For kuske der har deltaget i Licensundervisning og bestået licensprøve i 2023.

Kuske der startmelder sig med hest, har fortrinsret til start. Kuske der ikke har egen hest at køre, kan startmelde sig til DH Sport. Såfremt der startmeldes heste uden kusk, vil der være lodtrækning om disse heste blandt de tilmeldte kuske. Det vil sige at trænere/hesteejere, kan anmelde heste uden kuske til dette løb, hvorefter DH Sport vil påsætte kusk, såfremt der er ledige kuske.

Kuske, der tidligere har haft A- eller C-licens (uanset om man har kørt løb eller ej), kan ikke deltage i Licensmesterskaberne, også selvom de generhverver licens.

Kuske, der tidligere har haft B-licens og kørt over 50 løb, kan ikke deltage i Licensmesterskaberne selvom de generhverver licens.

Licens 2023 - Mesterskab for Monteryttere

For ryttere der har deltaget i Licensundervisning og bestået licensprøve i 2023.

Ryttere der startmelder sig med hest, har fortrinsret til start. Ryttere der ikke har egen hest at ride, kan startmelde sig til DH Sport. Såfremt der startmeldes heste uden rytter, vil der være lodtrækning om disse heste blandt de tilmeldte ryttere. Det vil sige at trænere/hesteejere, kan anmelde heste uden ryttere til dette løb, hvorefter DH Sport vil påsætte ryttere, såfremt der er ledige ryttere.

Ryttere, der har eller har haft licens til at ride galopløb, og har gjort over 15 starter i galopløb kan ikke deltage i Licensmesterskaberne for Monté. 

Ryttere, der tidligere har haft montelicens og redet over 25 løb, kan ikke deltage i Licensmesterskaberne selvom de generhverver licens.