Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Juni måneds præstation: vinderen af Jydsk 4-årings Grand Prix

IMG_4453
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
17. september 2023 11:50

Howlingatthemoon, der den 25. juni strøg til tops i provinsens største løb for fireårige heste, præsenteres nu af DHV og Bet25 med udmærkelsen som juni måneds præstation.

Af Allan Loft

Howlingatthemoon har både sejr i Dansk Opdrætningsløb og i Dansk Trav Kriterium på sin samvittighed. Han var bl. a. derfor en af favoritterne i Jydsk 4-årings Grand Prix i år, og han indfriede da også de stillede forventninger. Cantab Hall-sønnen kunne nemlig spidse løbet hjem i vindertiden 1.15,4/2360 ma foran en anden af løbets forventede frontfigurer, spilfavoritten Hnokki Speed.

Hermed fremstod Howlingatthemoon dér midt på sommeren som den helt store derbyfavorit.

IMG_4357Howlingatthemoon og Jan Dahlgaard passerer målstregen som vinder af Jydsk 4-årings Grand Prix før spilfavoritten Hnokki Speed

Men op til derbyet kom der grus i maskineriet. Derbyprøven udmøntede sig i en lidt skuffende tredjeplads – dog efter i løbets front at have været involveret i par tandudtrækninger med en konkurrent. I derbyet blev det til en sjetteplads og en præmie på godt 50.000 kr.

- Det er utvivlsomt en hest med høj kapacitet, Howlingatthemoon. Vintertræningen gik som planlagt. Den påtænkte sæsondebut blev dog ikke til noget på grund af for få tilmeldinger. Men han fik så sin sæsondebut i prøven til Jydsk 4-årings Grand Prix og klarede at gå ud at vinde direkte, og siden viste han jo sit store potentiale i selve Grand Prix’et, fortæller hestens daglige træner, 28-årige Rolf Jørgensen.

IMG_4416Rolf Jørgensen ledsager Howlingatthemoon på æresrunden efter sejren i Jydsk 4-årings Grand Prix 2023

Ramt af bakterie-infektion

Rolf Jørgensen er søn af Peter Rudbeck, som er manden bag Stald Hole In One, der ejer Howlingatthemoon, og som er manden bag en række fornemme travere med sejre i såvel tidligere udgaver af de store 4-års løb i provinsen som i hovedstadbanens derbies.

Howlingatthemoons sejr i Jydsk 4-årings Grand Prix var dog Peter Rudbecks første i det såkaldt åbne jyske derby for de fireårige.

Rolf Jørgensen har trænerlicens, men starter i løbene som amatør, hvor han sidste år brillerede med Daniel Autriche, ligesom han har vist flot kørekunst bag treåringen Justlikejessejames.

- Efter derbyet tog vi blodprøve på Howlingatthemoon, og den viste en bakteriel funderet infektion. Den har vi nu behandlet med antibiotika, og vi påtænker at starte ham i Sprintermesteren på Fyn i starten af oktober. I øvrig konstaterede vi næsten samtidig en infektion hos Daniel Autriche – dog én, der skyldes virus. Og med hensyn til Justlikejessejames kan jeg fortælle, at han for ikke så længe siden er blevet kastreret for forhåbentligt at gøre ham mere fokuseret i løbene.

IMG_4371Rolf Jørgensen og Peter Rudbeck sammen med Howlingatthemoon og Jan Dahlgaard lige efter sejren i Jydsk 4-årings Grand Prix i år. Som næsten alle Stutteri Hole In Ones heste er Howlingatthemoon Rudbeck-familiens eget opdræt.

Om sit virke fortæller Rolf Jørgensen:

- Jeg er ansat her i min fars stald på fuld tid til at tage mig af de i alt femten heste, vi har, inklusive tre følhopper og to føl. Og det trives jeg vældig godt med. Jeg har taget trænerlicens, men i øjeblikket har jeg ingen planer om at nedsætte mig som public træner.  

Rolf Jørgensen danner i det private par med Maria Svendsen, der ind i mellem, især om vinteren, giver en hånd med med ridetræning på Stutteri Hole In Ones domæne i Skive i nærheden af væddeløbsbanen, idet hun dog bruger det meste af sin tid til heste på at hjælpe til hos hendes fædrene ophav, træner Bent Svendsen.

IMG_4387Som repræsentant for Jydsk Væddeløbsbane lykønsker Lone Kristensen Peter Rudbeck med Howlingatthemoons sejr i Jydsk 4-årings Grand Prix

Foto: Kjeld Mikkelsen