Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Gladiator og Michael Lønborg ved en sejr i OdenseFoto: Gorm Foto

Tre skarpe skud fra Michael Lønborg

Gladiator250922
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
27. marts 2023 7:00

Michael Lønborg kan få en succesfuld frokoststund på Jydsk Væddeløbsbane med tre topchancer i løbet af en time.

Af Niels Jørgensen

Når Jydsk Væddeløbsbane i dag fra kl. 12.20 er vært for et lunch-program med fem løb kan hjemmebanens Michael Lønborg blive en nøglefigur. 

To af trænerens egentrænede deltagere sejrede på fin vis i seneste start, den tredje sæsondebuterer efter at have sluttet 2022-sæsonen med sejr.

Sidstnævnte først. Navnet er Gladiator. Lillebroderen til to svenske halvmillionærer og tre søskende med rekord 1.11,6 eller bedre virker velforberedt, men har ikke startet i fire måneder.

»Gladiator (2. løb/V4-2) har haft en velfortjent pause og siden trænet på i vinter, på samme måde som staldens øvrige heste. Den virker fin og har været på banen for at gå et enkelt arbejde, så han burde være nogenlunde forberedt, men med et yderligt spor kræver det lidt energi at skabe en position fra start,« siger Michael Lønborg.

Kører du ud med sejrsforhåbninger?

»Jeg synes, at man altid er nødt til være lidt forbeholden, når hestene har haft pause, og det er en stor hest, men jeg synes, at hestene i stalden har god form, og at han er nogenlunde godt forberedt. Derfor bliver jeg ikke overrasket, hvis det rækker hele vejen, men han kan også gå et fint løb og kun være fjerde, hvis han har fået en hård åbning i benene,« siger Michael Lønborg og tilkendegiver tro på, at der kan ligge flere sejre og vente på Gladiator i kølvandet på sidste års seks pletskud.

»Da håndbremsen ligesom slap på ham sidste år, synes jeg at han havde en rigtig fin sæson. Ved den seneste sejr i Skive var hesten regulært slidt og mat i benene. Det var på lidt stumme ben at han vandt løbet, så han havde fortjent den pause han har haft. Forhåbentlig kommer han tilbage med fuld energi,« siger Michael og tilføjer om ambitionerne for den indeværende sæson.

»Der er ikke meget andet end at han skal starte på i sin klasse og forsøge at leve lidt op til sidste års resultater og forhåbentlig vinde en del løb. Han er starthurtig og skaber sig altid en god position på det, hvilket er ret vigtigt i dagens travsport. Jeg synes umiddelbart at der kan ligge flere sejre til ham.«

Føringen er førsteprioritet

En anden hest som er rap fra start er Conair M, der senest endte som favorit, styrede sit løb fra start til mål og sejrede foran Freeze og Fox On The Run S, der atter er blandt hovedmodstanderne.

»Conair M (3. løb/V4-3) møder bedre og bedre heste. Denne gang har hesten et lavt spor i amerikanerløb og hestene med de højeste numre har tjent en del mere, men vi har et godt spor og skal søge at udnytte det og styre løbet. Spidsen er den korteste vej og jeg håber, at det kan blive lidt ala senest og at vi trækker det længste strå til slut.«

Så taktikken er klar?

»Jeg ved ikke om det bare gælder spidsen, men jeg har en naturligt starthurtig hest, som går godt i front, så det er oplagt at det er førsteprioritet,« siger Michael Lønborg.

»Jeg skal tro på en fornuftig chance«

Træneren slutter dagen med Eddie The Eagle, som har lovet meget i karrierens to første starter.

»Holger Danske (5. løb) gik et fint løb i Aalborg og nu er det lidt tættere starter end det egentlig var planeret, men jeg har en plan fremadrettet og i den passer løbet her godt. Samtidig synes jeg at hesten gjorde det ret enkelt i Aalborg og derfor de lidt tætte starter. Jeg har en hest som dur godt i sin klasse. Det viste den senest, så jeg skal tro på en fornuftig chance igen. Gik uden bagsko i Aalborg, men kommer med sko denne gang, og så satser jeg på at kunne køre uden sko i næste start, men der er slet ingen tvivl om, at jeg også kører ud for at min hest skal være først i mål denne gang,« siger Michael Lønborg.

Den kommende næste opgave for Holger Danske er et Made In Denmark-løb 14. april i Skive. I øvrigt har Michael Lønborg også en fremtrædende chance som gæstekusk bag Gambler i 4. løb.

Tror mest på Holger Danske

Hvilken af dine tre egentrænede heste ser du som din bedste chance?

»Det er Holger Danske. Det er nemmere at vinde i de lavere klasser med en god hest, end oppe i klasserne. Der er der altid flere om buddet.«

Kan det blive til tre sejre?

»Alt kan ske, men arhh. Der skal vist meget held til for at det skal gå så godt, men jeg vil også være tilfreds med mindre end det.«

Dagens fem løb på Jydsk Væddeløbsbane indledes kl. 12.20. Baneprogrammet kan ses HER. Yderligere trænerkommentarer findes på banens hjemmeside HER