Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Hertz besejrede Halløjsa Vang i karrierens tredje start.Foto: Hesselborg Foto

Jeppe Juel kører med sejrsforhåbninger

Hertz
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
13. marts 2023 7:00

»Hun er godt gennemarbejdet og jeg har lidt planer om at vi skal se, hvor hun står henne,« siger Jeppe Juel inden dagens sæsondebut for fireårshoppen Hertz.

Af Niels Jørgensen

Med 12 sejre i 78 starter har Jeppe Juel indledt sæsonen fint. Ved dagens lunch-løb på Racing Arena Aalborg forekommer hjemmebane-træneren at have gode muligheder for endnu en sejr eller to.

Som sine bedste chancer regner han dagens to sidste køreture Hertz og Come On Now. For Readly Express-datteren Hertz er der tale om sæsondebut efter en treårssæson, der bød på tre sejre og fire andenpladser i 15 starter.

»Hertz (4. løb/V4-4) har gået et enkelt banejob. Det har været fint, så nu smyger vi i gang,« siger Jeppe Juel.

Skal det være et forsigtigt oplæg?

»Nej. Hun er godt gennemarbejdet og jeg har lidt planer om at vi skal se, hvor hun står henne, for der kommer nogle løb i den nærmeste fremtid, og vi skal se, om vi skal satse på dem eller blive hjemme, så løbet her er lidt en test.«

Så du kører ud med en form for sejrsforhåbninger?

»Ja, jeg kører ud med en god tro.«

Hvordan har Hertz udviklet sig over vinteren?

»Det er svært at sige, men jeg synes da at hesten har fået lidt mere af det hele, og er sat lidt mere sammen.«

»Skal køres bagfra«

I samme løb kører Niclas Steinlein ud med staldkammeraten Holiday fra højeste startnummer.

»Holiday (4. løb) gik ok i København. Den burde selvfølgelig have vundet og afgjort løbet, men det er sådan hun er. Hun tjener fine penge, men mangler killer-instinktet for at gøre løbene færdig. Det er primært en placeringschance.«

Jeppe Juel har også god tro på Come On Now og har taktikken klar.

»Come On Now (5. løb) gik rigtig godt senest og sluttede forrygende af. Hun skal køres bagfra og det skal jeg forsøge at gøre her, selv om det er et lille felt og hun er starthurtig. Hesten er klart bedst når den bliver kørt bagfra,« siger Jeppe Juel og tilføjer:

»Hun blev generet til galop senest, og skal have en fornuftig chance, hvis jeg får givet hende det rette løb.«

Plaget af hovbyld i sæsondebuten

Forinden er Jeppe Juel i aktion med Gurli Tinghøj som skal rehabilitere sig efter ottende-pladsen i sæsondebuten.

»Gurli Tinghøj (2. løb/V4-2) var mystisk i sin første start, men så fandt vi en hovbyld på hesten og dermed forklaringen på den dårlige præstation. Hovbylden er blevet fikset og hun havde trænet godt op til sæsondebuten, og står godt i løbet denne gang, men nu vil jeg se et godt løb fra hende. En triochance skal hun være,« siger Jeppe Juel.

»Hollywood (3. løb/V4-3) gik godt ved sejren i København, og i et løb som dette kan hun også være i afgørelsen. Hun kan lige så godt være nummer tre som at vinde. Formen er status quo,« siger Jeppe Juel.

Racing Arena Aalborg har fem løb på programmet fra kl. 12.20. Se baneprogrammet HER