Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Fine takter af velafstammede Net Lane

Net Lane sejrsrunde
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
27. marts 2023 15:15

Lunchløbene på JVB mandag: Net Lane suveræn i første start efter lille pause. Michael Lønborg noteret for en double, mens farmand Henrik tog én pind. Golden Simon indfriede ved sejr de forventninger, kusken René Kjær på forhånd havde adviseret spillerne om.  

Af Allan Loft

Bold Eagle-datteren Net Lane var der som helt ung hest stillet store forventninger til. Blandt moderlinjens afkom findes eksempelvis en hest som en af Mats Rånlunds reklameheste, nemlig Quito Gold, der tjente over 1½ mio. svenske kroner. Net Lane kom i starten af 2022 til Morten Friis i Skive efter en periode i træning hos Per Nordström, der i 2021 fik hende godkendt i prøveløb.

Hoppen var på den svenske Kriterieauktion i 2020 for 220.000 svenske kroner blevet solgt til en dansk/svensk ejerkreds bestående af to svenskere og én dansker, som har hesten i regi af anpartsheste-udbyderen Easy KB. Morten Friis startede hende tolv gange i 2022. Kun én af disse gange var hun uden for pengene, og det blev også til en enkelt sejr. Lige efter nytår løb hun en tredjeplads hjem i Aalborg.

Net Lane DSC_6752_Kopi (1)Den sortlødede fireårige dame Net Lane på vej mod målstregen som "sejrherre"

Nu kom hoppen denne dag tilbage efter en pause på små tre måneder for for anden gang i år at deltage i løb. Det blev så til sejr. I et amerikanerløb over 1800 m autostart, hvor hoppen stod med højeste startnummer, blev det til en ganske sikker sejr på en god finish efter et afventende løb undervejs. Vindertiden konstateret til 1.18,3/1800 ma. Med førstepræmiens 10.000 danske kroner sat ind på kontoen har Net Lane nu til ejerne indtjent knap en fjerdedel af købsprisen.

 

3M1A69061 Morten Friis Close Up HesselborgMorten Friis efter en sejr i Aalborg. Foto: Ditte Hesselborg

Vi fik efter løbsdagen en snak med Morten Friis.

Du mente på forhånd, du skulle være glad for en præmie. Nu blev det alligevel til sejr?

- Ja. Hun overraskede også mig. Hun har siden sidste start kun gået ét arbejde. Det var her for nylig, og hun virkede faktisk lidt tung i det. Men selvfølgelig er hun gået lidt frem efter det arbejde. I dag fik vi dog også et godt rygløb og kunne vente med at sætte slutspurten ind til det sidste. Hun spurtede godt, og det lader til, vi er på rette kurs. Nu var det jo et amerikanerløb, hvor hun stod godt på pengene, og hvor de andre måske lige kørte friskt af sted, hvilket jo var til gavn for os bagved liggende.

Med sin afstamning, har I så krasse forventninger til hende?

- Der var jo store forventninger til hende fra starten. Jeg mener jo, at hun faktisk behøvede tid for at udvikle sig. Så jeg har brugt sidste år på at give hende denne tid og give hende noget moral. Hun fik jo også startet lidt i det svenske sidste år uden hun faldt igennem. Hun er meldt i noget årgangsløb derovre, men vi tager lige og ser, hvordan hun udvikler sig i de kommende starter, inden vi målrettet begynder at sigte på sådanne udfordringer.

Double til Michael Lønborg

Sæsondebuterende Gladiator var i vældigt hopla for Michael Lønborg og rushede ganske let til fronten fra start, og siden så konkurrenterne kun hestens bagsko. Det blev til sejr i tiden 1,16,8/1800 ma.

DSC_6767GLADIATORGladiator sejrer for Michael Lønborg

Michael Lønborg kunne notere sig for en double, da han i dagens sidste løb kunne føre fra start til mål med talentet Holger Danske, der var storfavorit i sit løb. Sejren blev defileret hjem i tiden 1.18,7/1800 ma.

DSC_6835Holger DanskeDagens anden sejr til Michael Lønborg stod Holger Danske for

Holger Danske har startet karrieren relativt sent, da man har bakset med et halthedsfænomen ved hesten, som man dog angiveligt ikke har kunnet finde noget svar på. Og som angiveligt ikke viser sig, når hesten når op i fart. Såfremt hesten holder sig frisk, har kredsen omkring hesten ambitioner om at deltage i årgangsløb.

Henrik Lønborg også på sejrsskamlen

Michael Lønborg sad igen bag Conair M, som senest tog skalpen på Freeze, hvor de to dystede helhjertet om sejren. Og de to mødtes igen i dag. Freeze med sin træner Jeppe Juel i vognen fik ligesom senest en rejse udvendigt uden ryg, men det var som senest ikke Conair M, Freeze og Jeppe skulle dyste med.

DSC_67891Fox On The Run sFox On The Run S spurtbesejrer en ellers tapper Freeze

Det var i stedet starthurtige Design Hastrup. Efter opløbsbakken fik Freeze overtaget, men efter smart indvendig kørsel kom Henrik Lønborg midt i opløbet ud i det fri med Fox On The Run S og snuppede på en god finish sejren for næsen af Freeze, der dog også havde stor ære af sin indsats. Conair M fejlede i opløbet efter at have fået en lun indvendig rejse.

DSC_6821Golden SimonRené Kjær bag Kim Madsen-trænede Golden Simon på æresrunde efter en komfortabel sejr i dagens sidste opgør

René Kjær havde på forhånd udråbt sin køretur med Golden Simon som en stor mulighed for sejr. Og den spådom viste sig holdbar. Sejren for den af Århus-amatøren Kim Madsen trænede Django Riff-søn blev aldeles overlegen i tiden 1.16,4/1800 ma.

Se løbene på Derby25 Live.

Foto: Ole Hindby