Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Flemming JensenFoto: Hesselborg Foto

Spændende Flemming Jensen-debutant

Flemming Jensen181222
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
12. maj 2023 7:00

Med afstamningen Father Patrick/Red Rose America er den treårige hoppe Queen of America omgærdet med store forventninger inden dagens debut på Spar Nord Arena.

Af Niels Jørgensen

Flemming Jensen-stalden varmer op til søndagens Copenhagen Cup-dag med at starte otte heste på hjemmebanen i Aalborg - deriblandt en topafstammet debutant og to stalddebutanter. Jockey Mads Henriksen kommenterer her på chancerne.

Først i ilden er Queen of America, som med amerikanske Father Patrick som far og Red Rose America (1.09,7/3,3 mio. kr.) som mor har forpligtende aner.

»Queen of America (1. løb) er en ret så tiltalende hest med en fin afstamning. Hun viste også fart i benene, da hun blev godkendt på en 1.18-tid på en fin måde, så det er en hest som der er lidt forventninger til allerede i debuten. Det må være en vinderchance,« siger Mads Henriksen.

Hvad tror du hesten kan tidsmæssigt?

»1.17,0.«

Håber på at besejre chefen

I V5-indledningen har stalden to heste ude, og Mads Henriksen tror, at han kører den bedste chance i Almas Caviar, men det er meget sandsynligt at Flemming Jensen Game On Butcher bliver hårdere spillet.

»Alma Caviar (2. løb) fik endelig en sejr senest og er igen ude på favoritdistancen. Det er lidt vanskeligt at sige, om jeg kan komme til spids her, men jeg skal i hvert fald prøve at køre efter det. Lykkes det, og hvis hun kan komme til at styre lidt, så skal hun have en topchance,« siger Mads Henriksen.

»Game On Butcher (2. løb) har gået to gode løb og vi har været tilfreds med ham. Hvis han lever op til sit fulde potentiale så løber han også med frem, men det er nok maksimalt en triochance, hvis han kommer til at gå udvendigt. Han har gået to hårde løb, så det er spørgsmålet, om han tåler det igen.«

Gambino kan komme til at gå den tunge vej

I det følgende løb er der stalddebut for Givemeachance, som har været i Flemming Jensens regi i to måneder.

»Givemeachance (3. løb) har trænet helt ok og er blevet bedre i træningen, men han skal lige ud at ses an første gang. Han må i første omgang være en triochance,« siger Mads Henriksen.

»Dazzle N’Daze (4. løb) er jo lidt svær at køre og har let til galop. Det kan godt være et plus, at den har fået spor 1 idet den så kun har hest på den ene side. Går hun fejlfrit og kommer glat afsted, så er det en hest som kan vinde.«

»Gambino (5. løb) gik jo en fin debut for Flemming. Hesten sad udvendigt og var positiv. Det er klart at det bliver sværere at nå frem fra spor 11. Hvis han skal vinde, så skal han gå den tunge vej igen. Det tror jeg også at hesten magter. Om den lige går ud og vinder er jeg ikke sikker på, men han skal i hvert fald være med fremme,« siger Mads Henriksen.

Stalddebutant er en god outsiderchance

I V5-finalen er der stalddebut for Leandra Boko som rapporteres at have trænet stærkt.

»Leandro Boko (6. løb) er en stor hest som virker til at have let ved at trave, så den kan køres optimalt uden sko. Den skal ud så vi kan se, hvad det er for noget, men jeg føler at hesten har flyttet sig et stykke i løbet af de seks uger vi har haft hesten. Det er en god outsiderchance,« vurderer Mads Henriksen.

Endelig er der i 7. løb comeback for Love You-sønnen Gulddreng efter mere end et halvt års fravær.

»Gulddreng (7. løb) skal igang igen. Hesten fik lidt umotiverede galopper sidste år uden at vi fandt de store fejl, men han skal lige trækkes lidt i gang i løbssammenhæng før han er helt skarp. Det er en stor hest, som stadig er lidt slasket selv om den nu er fem år. Han har fået et par banearbejder, men jeg tror han trænger til et løb eller to før han er helt i top,« siger Mads Henriksen om staldens sidste starthest på dagen.

I samme løb gæstekører Mads Henriksen Hansi Elholm.

»Jeg har kørt hesten i et enkelt banearbejde for 14 dage siden. Da kørte jeg 1.18/1600 meter med hesten på en fin måde. Den skal bare have løbet og håbe på lidt held, så løber den frem i pengene, men jeg tror ikke at det er noget for vinderspillerne.«

Programmet til Spar Nord Arena kan ses HER

Alt vel med E Type Cash inden Copenhagen Cup

Ellers har meget i denne uge handlet om forberedelserne til Copenhagen Cup-dagen.

»De heste, vi kommer til København med på søndag, gik deres sidste arbejde onsdag. Der har ikke være noget negativt på nogen af dem, så de skulle gerne komme meget velforberedte og klar til dagen,« siger Mads Henriksen.

Hvordan ser du på E Type Cash’ potentiale i Copenhagen Cup?

»Nu møder han toppen af hvad han har mødt hidtil, men han har jo vundet fire af fem starter i år. Han har gået den tunge vej og vundet på 1.12. Han skal vel ned at løbe en 1.11-tid denne gang, men det mener jeg også at han kan.«

Det virker som om at hesten har taget et step op i år.

»Den har faktisk flyttet sig et stykke. Nu har Flemming kunnet køre hesten uden sko og det betyder også noget. Det er klart, at vi gerne havde været tættere på inderbanen end spor seks, men hesten er alligevel ikke så hurtig at den kan tage en position, så han skal håbe på et højt tempo undervejs.«

Har I talt om et succeskriterie?

»Det er at få en af de lidt bedre præmier, men det er vel også det maksimale man kan håbe på,« siger Mads Henriksen.