Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Slide So Easy vandt legende let på Bornholm

Slide So Easy Med Mads Petersen Bornholms Brand Park 19 Maj 2023 Fotograf Torben Ager Travfoto Bornholm TKA 5425
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
19. maj 2023 21:00

Efter en femteplads i banedebuten var den 14-årige stjernetraver Slide So Easy i dag en overlegen spidsvinder på Bornholms Brand Park.

Af Michael Holm

Spænding var der ikke meget af i hurtigklassens opgør/V5-5/V4-3, der mest af alt kom til at ligne et veludført træningsarbejde for Slide So Easy/Mads Petersen, der let tog spidsen og derfra var fuldstændig urørlig.

Hesten så blændende godt ud ved dens første bornholmersejr, og det bliver meget spændende at følge den i resten af sæsonen. Gode præstationer så man dog også for Diamondwind/Jonas Mikkelsen, der gik rigtigt godt som anden, og Carlos Milo/Søren Kjøller Jensen, der fra anden indvendig tog tredjepladsen i dens første start siden august. Vindertiden var 19,0/1860 m auto.

Herman K S vandt trods dårlig start

Nina Nielsen A/S Ungdomsløb/V5-3/V4-1 gav sejr til Herman K S/Jonas Mikkelsen, der ellers indledte løbet med en kort galop. Herman K S fandt dog hurtigt travet, og Jonas Mikkelsen valgte efter en omgangs kørsel at sende sin hest frem udvendig på førende Gangsters Paradise/Johnny Jessen. Det blev også de to heste, der til slut kom til at afgøre løbet.

Herman K S pressede sig til spids lige inden opløbssvinget, men Gangsters Paradise havde ikke kørt færdigt og blev trukket ud i opløbet. Herman K S viste sig dog stærkest og vandt med en halv længde i 20,8/2120 m snorestart. Marvellous Tooma/Nicolaj Haagensen fik for langt frem på sidste omgang, men afsluttede stærkt til tredjepladsen.

Herman K S Med Jonas Mikkelsen Bornholms Brand Park 19 Maj 2023 Fotograf Torben Ager Travfoto Bornholm TKA 5326

Med fem sejre i tolv starter har Jonas Mikkelsen fået en fantastisk start på 2023-sæsonen (Foto: Torben Ager)

Corner Tiki fandt endelig tilbage til vindercirklen

Tilbage i 2019 havde Corner Tiki en flot bornholmersæson med seks sejre i træk og syv i alt. Det virkede dog næsten, som om hesten havde opbrugt sejrskvoten, for de efterfølgende tre sæsoner gav ingen førstepladser.

I dag kom så vendepunktet, i V5-1, da hesten efter et løb i vinderhullet blev trukket ud i opløbet af Mads K. Mogensen og målfotobesejrede Blackbird S/Henrik Ipsen, der havde taget den hårde tørn i dødens. Favoritterne Frøns Hjortshøj/Niels Kr. Hansen og Give Me Love/Jonas Mikkelsen blev siddende i inderbanen på første omgang og havnede derefter fastlåst i henholdsvis tredje og fjerde indvendig. Give Me Love tog til slut tredjepladsen, da den nåede forbi længe førende Champ Olympic. Corner Tiki vandt i 21,2/2160 m auto.

Corner Tiki Med Mads K Mogensen Bornholms Brand Park 19 Maj 2023 Fotograf Torben Ager Travfoto Bornholm TKA 5173

Corner Tiki og Blackbird S bød på et meget spændende opløb (Foto: Torben Ager)

Årets første sejr til Sjøholm Jensen

Martin Sjøholm Jensen havde en imponerende 2022-sæson med 22 sejre, men det fortsatte fravær af Hazard Sund, California Laser og For Life i startlisterne har stærkt medvirket til en sejrsløs indledning på 2023-sæsonen.

I dag kunne den dygtige kusk dog glæde sig over årets første sejr, som kom i hus med Nicole Jensens Best Of Magic. Hesten fløj til spids og nåede i tiden 21,1/2160 m auto målstregen før Lluc Boko/John Gommans, der gik en stærk sidste omgang i tredje spor. Tredje blev Born Solo/Susanne Munk, som gik dens årsbedste fra dødens.

De øvrige løb

Stefan Lind-Holm er fortsat ubesejret efter sin anden start i år. For et par uger siden vandt han med Marvellous Tooma, og i dag vandt han V4-afslutningen med Hunger Rain, der blev kørt offensivt fra start, pressede sig til spids og vandt en meget sikker sejr i 20,1/2160 m auto før Fitou/Jonas Jönsson og Face Collection/John Gommans.

Brioni-vallakken Smekeruds Bazinga har tidligere vundet montéløb på både Åby og Åmål i Sverige, og i dag kom første montésejr på Bornholm. Med Kristina Hansen i sadlen vandt hesten en overlegen sejr i V5-2 i tiden 20,2/1820 m snorestart før No Faith/Anette Weise Hansen, der brød ud i banen i sidste sving, hvor den ellers kæmpede med om sejren. Den kom dog tilbage med fart i opløbet og slog en offensivt redet Cashmir/Mathilde Bager, der blev meget træt i opløbet.

Smekeruds Bazinga Med Kristina Hansen Bornholms Brand Park 19 Maj 2023 Fotograf Torben Ager Travfoto Bornholm TKA 5251

Kristina Hansen havde tid til sejrsglæde, da hun vandt med Smekeruds Bazinga (Foto: Torben Ager)

Wenson/Claus Peter Christiansen havde kun nuller at henvise til i årets første tre starter, men i dag havde den starthurtige hest fået et langt bedre tilbud fra spor 3 i grundvolten. Spidsen blev straks erobret, og derefter styrede Wenson til sikker sejr i 24,8/2120 m snorestart før Fendi Draviet/Kim Dahl, der startede fra 60 meters tillæg.