Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Sidste års Menhammar Copenhagen Cup i navne og tal - Hvad er vi oppe imod?

MISTER_F_DAAG_D2I8470
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
14. maj 2023 9:30

I eftermiddag afvikles Danmarks største internationale løbsdag inden for travsporten via Copenhagen Cup 2023 og som de seneste år med svenske Menhammar Stutteri som sponsor. Vi har kigget et år tilbage på selvsamme dag i fjor, og det bør sætte forventningerne i vejret.

Af Claus Bossow

Et hurtigt kig på vejrprognosen tegner lovende, da Charlottenlund Travbane præcis som i 2022 vil være fyldt godt op af solskin løbsdagen igennem. Så det er blot at håbe på flest mulige gæster langs opløbet og ved mållinjen, hvor man på tætteste hold oplever de tætte og uhyre spændende opløbskampe.

Mister F Daag var toppen

Sportsligt var Menhammar Copenhagen Cup-dagen 2022 er sand perle. Der blev dagen igennem vist storslået sport, og her følger et par nedslag.

Menhammar Copenhagen Cup 2022 blev et rigtigt spændende løb med skiftende positioner, og slutteligt spurtede tyske Mister F Daag til sejr for Robin Bakker, mens danskfødte Calle Crown var storfin på andenpladsen.

MISTER F DAAG S2 6854

Mister F Daag gik herefter til Elitloppet og vandt sin indledende afdeling for derefter at hente en tredjeplads i finalen. Jo, der var reel klasse på 2022-udgaven.

Tre nedslag fra rammeprogrammet

Rammeprogrammet bød på tilsvarende topsport, og jeg har plukket tre rammeløb ud. Endnu en tysk hest slog til, da Officer Stephen var en sikker vinder af sprinteropgøret Copenhagen Open. Dion Tesselaar sad bag og styrede løbets gang, og parret gik som Mister F Daag til Stockholm, hvor det blev til sejr i et indledende heat og siden en andenplads i finalen i Sweden Cup.

Nævnes skal også den hollandske Luuk Schermer (foto) med ejer Micha Brouwer i sulkyen. I laveste V75-klasse var den alene på banen, og mange erindrer sikkert kuskens far, der mod samtlige SiBa-regler sammen med det slagne felt spurtede på den forkerte side af rækværket op mod mål. Luuk Schermer lignede en hest, der kommer til at gå rigtigt langt, men desværre har den ikke været bragt til start siden august i fjor.

LUUK_SCHERMER_S2_6679

De danske ekvipager tog sig af 26 % af præmiesummerne, men holdt sig lidt i baggrunden, hvor de store penge blev delt ud. Dog stjal Bo Westergaard-trænede Seven Nation Army mange overskrifter, da den for Nicklas Korfitsen over de sidste 800 meter totalt pulveriserede konkurrenterne i 4-års Eliten. Med ét var den amerikansk-fødte traver vokset ind i eliten og var siden en godkendt nummer fire i Oslo Grand Prix. Og i eftermiddag er den måske klar til endnu mere?

Når vi de 23 mio.?

Der er sket meget siden maj 2022, og det handler desværre også om de lidt mørkere sider rundt om i verden. Overført til væddeløbssporten har det bl.a. betydet lavere omsætningstal til de nordiske trav- og galopløb over det seneste halve år, så derfor vil det være en overraskelse, såfremt vi når 2022-tallene.

Der blev på Copenhagen Cup-dagen 2022 samlet omsat for 24.367.651 kr. og heraf 13,2 mio. kr. i V75-spillet. Uanset øvrige omstændigheder vil det være tallene at forholde sig til.

Tilskuer 20150830 MGL0620

Til gengæld kan man håbe på flere tilskuere på denne dag. Vi nåede kun lidt over de 2.000 besøgende på 2022-dagen, men med den store opmærksomhed, som sporten over den seneste måned har oplevet i Aarhus, i Odense og som altid i Klampenborg, så bør vi kunne sætte næsen op efter et højere tilskuertal i år. Et tal på den rigtige side af 3.000 burde være realistisk.

Vel mødt til en helt sikkert fantastisk dag.