Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Scandinavian Open: Suspicious Mind jagter fjerde sejr i træk

Suspicious Mind MGL1441
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
24. maj 2023 15:00

På lørdag har Klampenborg Galopbane tre storløb på menuen. Den højest handicappede og mest vindende hest på løbsdagen, er 10-årige Suspicious Mind, som er forhåndsfavoritten i De 5 Stjerner Scandinavian Open Championship 2023.

Af Henrik Brendholdt

Det er svært ikke at være imponeret af den nu 10-årige galophest Suspicious Mind. En rigtig tophest igennem mange, har Stutteri Hjortebo-opdrættet været.

Appel Au Maitre-sønnen har indløbet 4.673.527 kroner til sin ejer 360 North Horse Racing. Det er blevet til 24 sejre i 48 starter. Med et handicaptal på 96, så er vallakken den højest rangerede hest i feltet og på dagen. SIKKEN EN HEST.

SUSPICIOUS%20MIND_S3Q7511Suspicious Mind jagter sin fjerde sejr i træk i Scandinavian Open. Foto: Burt Seeger.

På lørdag kan den Nina Lindberg Lensvik-trænede hædershest tage den fjerde sejr i træk i Scandinavian Open Championship (Gr. 3) på Klampenborg Galopbane.

Der er en førstepræmie på 250.000 kroner, og den er Suspicious Mind forhåndsfavoritten til at tage, efter hesten den 6. maj, trods 64 kilo på ryggen, vandt et klasse 1-handicap her på banen. Hestens træner er da også optimist

  -  Der skal en vældig bra hest til at slå ham. Senest var han ude i rails, og tabte omkring ti længder, og alligevel vandt han fortæller Nina Lindberg Lensvik og fortsætter

  -  Jeg har da respekt for alle modstanderne. Jeg håber og tror der kommer pænt tempo på løbet, samtidig går han på det meste underlag.

Hvordan er hesten i hverdagen, og hvordan har i holdt ham så længe på toppen?

  -  Jeg ser hele tiden hvordan han tager træningen og løbene. Han er jo klart slidt, og det bliver sværere at få ham tilbage efter hvert løb. Vi har dog fundet en fin "melodi" hvordan vi gør det imellem starterne.

Er han bare en nem og rolig hest

  - Til løb gør han bare hvad han skal. Han er mere vanskelig og speciel i boksen derhjemme. Der bestemmer han selv.

Den svenske træner, hvis heste indløb 1.8 SEK i 2022, har 12 heste i træning i øjeblikket

  -  Mine heste er kommet lidt sent i gang i år. Jeg har en fin stald med en del ungheste, og jeg hoppes vi når over 2 millioner i år, slutter Nina Lindberg Lensvik af.

Lørdagens ti galopløb starter klokken 12.45, og der er både V4 og V5-spil på programmet.

SUSPICIOUS-MIND_Forårs CupDer var glæde i vindercirklen efter sejren i Forårs Cup for 18 dage siden. Foto: Burt Seeger.

  -