Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Rita Roc kan sende Martin Sjøholm på sejrskurs

Martin Sjoeholm Jensen
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
13. maj 2023 7:00

Med en sejrsprocent på gode 17 i fjor er Martin Sjøholm Jensen lidt overraskende uden fuldtræffer hidtil i denne sæson. Det kan der blive lavet om, når den sympatiske kusk er i sulkyen fem gange denne middag.

Af Mikael Due Lund

Det spillende publikum har altid kunnet læne sig stabilt op ad Martin Sjøholm Jensen. Den blåklædte kusk er som regel med fremme hvor det foregår. I år er indledningen dog startet lidt mere anonymt.

- Ja, jeg er stadig uden sejr og det er da ikke som det plejer at være. Til gengæld gav Hazard Sund, For Life og California Laser mig hele 15 af mine 22 sejre i fjor, og de har endnu ikke startet i år, beretter Martin Sjøholm Jensen.

Kan du vinde årets første i dag?

- Det er ikke umuligt. En hest som Rita Roc i 4. løb har denne gang klart bedre forudsætninger. Hun går simpelthen ikke fra ryg, og i første start i år blev vi ramt undervejs, så den start kan glemmes.

- Den kan løbe hele dagen hvis hun sidder i spids, og jeg vil køre alt hvad som går fra start på at nå til spids. Derfra kan hun i hvert fald den 20-tid hun vandt på sidste år. Nok også hurtigere, da hun virker bedre i år, informerer Martin Sjøholm Jensen.

Er hun hurtig nok til selv at tage spids?

- Jeg ved ikke helt hvor hurtige de er indvendig for, men jeg kører igennem og så må vi se. Hun skal krydses på kuponerne i en åben afdeling.

Har du flere du ser som vinderchance?

- Jeg tror og mener at Lovart Furtura i det afsluttende opgør kan være med fremme. Første start i år i klassen kan man glemme, hvor det gik for stærkt ind i svinget. 

- Han står fint til med spor ét i volten og den er hurtig fra start, og derfor tror jeg godt den kan være med fremme og kæmpe om sejren. Han viste sidste år at der stadig er god fart i ham til denne type løb.

- Fejlfri kæmper han med om sejren, vurderer blå mand, der i juni deltager i DM for Amatører, der tidligere har bragt placeringer som 4-2-4.

Fan Cook forbedrer sig hele tiden

Der var staldskrig på Fan Cook i sæsondebuten, hvor det alligevel sluttede med diskvalifikation.

- Hun er en meget bedre hest i år og stilen på hende er klart bedre. Hun har fået meget arbejde og jeg tror vi skal få lidt fornøjelse af hende.

- Senest blev det forkert, men det er en anden hest at køre i år og i dag ser jeg sporet som en fordel, hvor vi kan komme ind i løbet, efter spidskampen er afgjort.

Er det en der skal krydses i V5-spillet?

- Hvis hun kan omsætte det positive fra træning til løb ser jeg hende som en af dem der kan være med fremme, bedømmer Martin Sjøholm Jensen.

Hvilke forventninger har du til Igor Times og Hardcore Flamingo?

- Førstnævnte er en fin gammel hest, der har sin fordel af den kortere distance. Vi kører fra start for at få position. Ønskescenariet er at komme til spids, hvorfra han kan være en mulighed, men mest realistisk er at nå ryg på Nick Sisu, hvorfra han er en triochance.

- Hardcore Flamingo har jeg intet kendsskab til. Den er hentet i Skive hvor den har galoperet meget. Jeg har set et par løbsklip med den, hvor den virkede lidt entaktet. Den er jo også fransk på modersiden. Jeg skønner det er en outsider, som skal ses på dagen, udtaler Martin Sjøholm Jensen.

Hazard Sund anmeldes næste løbsdag

Som nævnt har Hazard Sund sæsondebuten til gode. Men publikum kan se frem til Årets Hest fra i fjor næste løbsdag.

- Han skulle komme efter planen den 19. maj. Det har taget lidt tid med ham i år, men jeg forventer at han står på startlisten næste gang.

- For Life er jeg lidt indover igen med træningen. Det tager lidt tid endnu sammen med California Laser, men de kommer, fortæller Martin Sjøholm Jensen.

Bornholm har denne lørdag otte løb på programmet med første start klokken 12.00. Dagen afvikles med Scleroseforeningen, der giver mulighed for at støtte den uhelbredelige sygdom. Der er ponyløb og ligeledes mulighed for at hilse på Bornholmerhesten.

Baneprogram findes her