Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Præsentation af deltagerne i Menhammar Copenhagen Cup 2023 - del 2

Cph Cup 2023
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
12. maj 2023 13:00

Feltet til årets udgave af Menhammar Copenhagen Cup opfylder i stor grad intentionen om et internationalt felt, men hvem er de mere præcist. Her følger anden del af en præsentation af deltagerne. 

Af Redaktionen

HELL PATROL - Norge

Hell Patrol

Norge repræsenteres i årets Menhammar Copenhagen Cup af den multinationale Hell Patrol, som begyndte sin karriere i fødelandet USA.

Efter treårssæsonen blev den solgt til Norge, men først gik den i træning i Sverige hos Björn Goop. I begyndelsen af femårssæsonen i fjor skiftede den til den danskfødte træner Kim Pedersen i Norge. I USA blev det på to sæsonen til 22 starter og 4 sejre, og hingsten var millionær i norske kroner, da den kom til Skandinavien.

Det gik ikke så godt de første to sæsoner, hvor det ikke blev til sejr i sammenlagt 26 starter. Fire andenpladser var hovedudbyttet. En del starter blev foretaget i montéløb under Michelle Mønster.

Fra den indeværende sæsons begyndelse har Yankee Glide-sønnen gennemgået en metamorfose, og det er blevet til fire sejre i de seneste seks starter. Blandt andet vandt hingsten påskens Silverdivisionsløb på den svenske Romme-bane for ugen efter at vinde den norske Gulddivision på Bjerke i Oslo. Samme sted gjorde Hell Patrol sin senseste start fra startspor 11 bag og formåede at sejre i den flotte tid 1:11.7a/2100 meter. I sulkyen sidder den unge stjernekusk Magnus Teien Gundersen.

 

ICELAND FALLS – Sverige

Iceland Falls Maal 2

Iceland Falls er, som navnet indikerer, en datter af Elitloppsvinderen Iceland.

Den nu 7-årige hoppe debuterede sent som 3-åring med tre sejre i ni starter. Som 4-åring vandt hun tre løb med 100.000 sek i førstepræmie, medens femårssæsonen trods 271.000 sek. indtjent. Sent på sæsonen flyttedes hoppen til sin nuværende træner Fredrik Wallin, som tog hende til sin succesrige Frankrigs-filial, hvor hun indledte sæson 2022 med tre sejre i de fire første starter.

Hun vendte tilbage til Sverige, hvor hun gjorde comeback i en svensk vindercirkel med en sejr i Hoppeeliten på Örebro. Pudsigt nok vandt hun ikke løb i næsten et år, idet hun først i påskeugen kunne notere en sejr i et halvstort løb i Gävle med 150.000 sek. til vinderen.

I vinter havde hun gjort yderligere fire starter på Vincennes. Uden sejr men med en kontoøgning på 440.000 sek. For to uger siden gentog hun sejren fra i fjor i Örebros hoppeelite. I Skandinavien køres Iceland Falls af den unge komet Mattias Djuse (23), som allerede har kørt over 100.000.000 sek. ind. Så sent som i søndags vandt han Finlandia Ajo med Stoletheshow, og i dag kører han for første gang på Charlottenlund Travbane.

 

IZNOGOUD AM – Sverige

Iznogoud AM Heat 2

Svenske Stall Courant er en af verdens største hesteejere med heste i mange forskellige lande, først og fremmest i Sverige og USA. Stalden ligger også bag opdrætterpseudonymet Am Bloodstock, som har opdrættet årets Copenhagen Cup-deltager Iznogoud Am.

Som flere andre af Stall Courants svenskfødte opdræt (for eksempel vinderen af Dronningepokalen Joviality) begyndte denne Muscle Hill-søn sin løbebane os Marcus Melander i den amerikanske delstat New Jersey. Der blev det til totalt otte starter som 2- og 3-åring men ingen sejr.

Sidst på treårssæsonen vendte hingsten tilbage til fødelandet for at starte i udtagningsløb til Kriteriet. Desværre blev det til galop som fjerde. Nu var Stefan Pettersson, Mantorp, træner, og han førte heste frem til sejr i et forsøg til Sprintermästaren med en efterfølgende andenplads i finalen, hvor Iznogoud Am med 1:09.7a slog sin bedste USA-rekord. Tre måneder senere blev han anden i Europaderbyt, hvilket indbragte 100.000 €.

I sæsondebuten i år forsøgte Iznogoud Am at knække Seven Nation Army, hvilket blev for hårdt, men han viste, at formen lå lige om hjørnet.

--

Læs 1. del af præsentationen af løbets deltagere