Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Menhammar Copenhagen Cup: Wildcard til E Type Cash

E_TYPE_CASH (1)
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
05. maj 2023 10:30

De næstsidste brikker er ved at være på plads hos DH Sport forud for den store meldedag til Menhammar Copenhagen Cup på tirsdag. Men allerede nu står det klart, at den ene af to wildcard er givet til E Type Cash.

Af Claus Bossow

Der er også i 2023-udgaven af Menhammar Copenhagen Cup sikret dansk deltagelse, eftersom DH Sport fredag har besluttet at tildele Flemming Jensen-trænede E Type Cash et wildcard. Den råstærke Ready Cash-søn har gennem hele sin karriere været ejet af sin opdrætter Flemming Reinholdt, der gennem en menneskealder har været en af sportens store støtter.

Og det er en E Type Cash i topform, der stiller til start.

- Han var måske lidt bekvem på Musketerdagen i Skive, men sådan er han ofte udvendigt fra. Alligevel afgjorde han sikkert, og jeg var fuldt tilfreds, forklarer Flemming Jensen.

- Det er altid stort at deltage i Menhammar Copenhagen Cup, og jeg tror på, at E Type Cash kan levere en god indsats – ja, vel nok omkring sin rekord. Han mangler jo stadig lidt i starthurtigheden, men har til gengæld sin bedste del til slut, så med toptempo hele vejen vil han komme ind i matchen i slutfasen.

E Type Cash 280719 Overrk 1000

Fakta om E Type Cash

7-årig hingst efter Ready Cash – Paris Lavec

56 starter – 1.466.578 kroner – rek. 11,3a (sat på andenplads i DM 2021)

20 sejre - 11 andenpladser - 6 tredjepladser

Træner: Flemming Jensen

Ejer: Flemming Reinholdt

Opdrætter: Flemming Reinholdt

Indledte karrieren hos Gordon Dahl, for hvem den bl.a. vandt Jydsk 3-årings Grand Prix - i øvrigt med Flemming Jensen som kusk. Tæt andenplads i sit Derby bag Extreme.

Siden 5-års sæsonen i træning hos Flemming Jensen, for hvem hesten har vundet 11 sejre i 21 starter.

I 2023 fire sejre i fem starter i denne sæson – senest Liga 1-finalen i Skive den 30/4.

De øvrige deltagere i Menhammar Copenhagen Cup

Som bekendt har Menhammar Copenhagen Cup CC de seneste år været et anmeldelsesløb suppleret med to wildcards, og derfor handler det om såkaldte mørke anmeldelser, hvor man ikke kender til de øvrige deltagere, før startlisten foreligger.

- Og derfor skal man også være varsom med at melde konkrete navne ud, for der kan altid forekomme ændringer i trænernes prioriteringer, invitationer andre steder fra og meget andet, forklarer sportschef René Jensen.

- Men gennem efterhånden et stykke tid har Per Nordström været åben omkring Menhammar Copenhagen Cup for sin store stjerne Önas Prince. Vi ved også, at danske Kim Pedersen gerne sender Hell Patrol til København. Og så kan hele kabalen jo blive ændret, hvis en af favoritterne galopperer fra start i Paralympiatravets finale, eller noget tilsvarende sker i Finlandio Ajo.

- Vi er formentlig en del klogere allerede søndag også i forhold til det sidste wildcard, der uddeles mandag – og så kan alle glæde sig til livestreamingen af lodtrækningen til Menhammar Copenhagen Cup på tirsdag kl. 12.30, slutter René Jensen.