Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Emil Helge Mæhlisen i øjenkontakt med HermanFoto: Niels Jørgensen

Mæhlisen tror på triochancer

Emil Mæhlisen 190523B
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
22. maj 2023 7:00

Emil Helge Mæhlisen sætter i dag kursen mod Aalborg for at starte to fireåringer. »Det er to solide triochancer,« spår amatørtræneren.

Af Niels Jørgensen

Århus-amatøren Emil Helge Mæhlisen er på plads med to fremtrædende chancer når Spar Nord Arena i eftermiddag er vært for mandagsløbene.

Først i ilden er den fireårige hoppe Holly, som i 3. løb sæsondebuterer efter otte måneders fravær. I sin blot tredje karrierestart vandt Maharajah-datteren en Treårsprøve, men galopperede i Jydsk 3-årings Hoppe Grand Prix. Efter yderligere et galopkiks har hesten ikke startet siden.

»Problemet var temperamentet. Hun har bare trænet på og ligesom fundet sig selv,« siger Emil Helge Mæhlisen og melder om forbedring på den front.

»Jeg synes det så fint ud i rutineløbet, og hesten er også blevet til at have med at gøre.«

Det omtalte rutineløb fandt sted 4. maj i Odense, hvor Holly løb 1.17,7.

»Birger sagde, at hun føltes stærk, men nu skal hun ud og i gang. Hun savner nok et par løb før hun er helt på toppen, men hun var ok i rutineløbet.«

Begge sejre er vundet i Århus, men nu er det venstre rundt. Hvilken betydning har det?

»Birger har kørt Holly et par gange i hurtigarbejder, og han har sagt, at den er bedst venstre rundt, så nu prøver vi det.«

Har I sejrsambitioner?

»Jeg håber at hun løber i trioen. Så vil jeg være pavestolt, men lad og nu se. Jeg tror at den mangler løbet for at kunne vinde,« siger Emil.

Hansie Gardenia uden sko

I det følgende løb gælder det Go On Gardenias lillebror Hansie Gardenia, som har indledt karrieren lovende og sejrede i sæsondebuten i Aalborg mens den senest i Aalborg måtte nøjes med en femteplads.

»Hansie Gardenia (4. løb) kom lidt på sig selv senest. Det fandt vi ud af bagefter, så måske var det derfor hesten savnede lidt til slut. Den skal være med fremme denne gang. Han har fået et lidt yderligt spor, men er rimelig hurtig fra start. Jeg tror, at Birger kører offensivt,« siger Emil Helge Mæhlisen og tilføjer, at Hansie Gardenia for første gang kommer til at gå uden alle fire sko.

»Det håber vi vil hjælpe lidt. Jeg tror, at hesten vil komme bedre fri af sig selv.«

Skal vi se det som en vinderchance?

»I hvert fald en triochance, synes jeg«

Hvilken af de to har du bedst feeling for?

»Jeg kan ikke rigtigt skille dem ad. Det er to solide triochancer.«

Treårstalent er snart tilbage

På Mæhlisens træningsliste findes også Expo Lane, Herman, der i fredags sluttede anden i Århus, og ikke mindst den lovende Jin Gin (Maharajah), der for en måned siden debuterede med en 1.18,2-sejr i et treårs-hoppeløb på hjemmebanen. Hvornår ser vi Jin Gin igen?

»Hun er ved at være startklar. Hun har siddet fast i et dækken og fået et lille sår, men det er den ovre nu. Jeg har ikke fundet et løb, men det bliver nok i starten af juni.

Det ser rigtigt lovende ud med den?

»Ja, det gør det. Det er en fin hest. Den har en god indstilling,« siger Emil Helge Mæhlisen.

Dagens løb på Spar Nord Arena omfatter syv løb. Baneprogrammet kan ses HER