Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Ikke mere sejrstørke for Møller og Hussar

Hussar Med Ole M Ller Bornholms Brand Park 13 Maj 2023 Fotograf Torben Ager Travfoto Bornholm TKA 4223
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
13. maj 2023 15:20

Efter en 2022-sæson uden sejr kunne den rutinerede amatørkusk Ole Møller i dag køre først over målstregen. Det skete i selskab med Hussar, der i strålende solskin på Bornholms Brand Park vandt karrierens første sejr.

Af Michael Holm

Ole Møller havde taktikken klar med mindre betroede Hussar i V5-5. Fra spor 2 i grundvolten kom hesten forbi favoritten Ellie Skovly, og derefter havde Ole Møller ikke til hensigt at slippe nogen af konkurrenterne forbi. Med galop for både Lluc Boko og Ellie Skovly på sidste skovside var det op til Blackbird S/Henrik Ipsen at gå i nærkamp med Hussar, der dog holdt farten og til slut sejrede sikkert i tiden 23,3/2120 m snorestart.

Nick Sisu leverede varen

Mogens Holm Jørgensen - trænede Nick Sisu med Mads K. Mogensen i sulkyen var gjort til omgangens største favorit i både V4 og V5, og den 13-årige hest indfriede til fulde forventningerne i V4-3/V5-1 efter først at have klaret en hæsblæsende spidskamp med Igor Times/Martin Sjøholm Jensen og Catch Me Will/Mads Petersen, der virkelig bød favoritten op til kamp.

Inderbanen reddede dog Nick Sisu, der kom til føring og derefter var i fuld kontrol. Mads K. Mogensen bød på sejrsgestus i opløbet, mens Waterjet/John Mikkelsen efter et løb i vinderhullet afsluttede til andenpladsen. Tredje blev næstfavoritten Catch Me Will. Vindertiden var 20,9/1860 m auto.

Nick Sisu Med Mads K Mogensen Bornholms Brand Park 13 Maj 2023 Fotograf Torben Ager Travfoto Bornholm TKA 3990

Nick Sisu og Mads K. Mogensen tog endnu en sejr sammen (Foto: Torben Ager)

Flere spilfavoritter vandt

Efter at have boykottet den bornholmske bane det meste af sidste sæson, er Stald Like glædeligvis vendt tilbage til løbene i år, og i dag lykkes det Kenn Christoffersen tage årets første sejr, med Lise Henriksen - trænede Cash For Dash, der som spilfavorit sikkert spidsvandt V4-1. Andenpladsen gik til en ligeledes godt gående Patricia Bo/John Gommans, der angreb fra fjerde par udvendig og udfordrede fra dødens hele sidste omgang. Vindertiden var 20,8/1860 m auto.

Cash For Dash Med Ken Christoffersen Bornholms Brand Park 13 Maj 2023 Fotograf Torben Ager Travfoto Bornholm TKA 3901

Spids og slut for Cash For Dash og Kenn Christoffersen (Foto: Torben Ager)

Team Dullernes sæsondebuterende Hej Hej Dull/Mads Petersen var en meget sikker favoritvinder af løbet for den laveste klasse/V5-3. Hej Hej Dull overtog spidsen, da førende Hazard Hjortshøj ikke kunne holde sig i trav efter halvanden omgang, og derefter var der ikke spænding om udfaldet. Den talentfulde hest vandt usvigeligt sikkert i 22,3/1820 m snorestart foran High Roller/Niels Kr. Hansen.

Hej Hej Dull Med Mads Petersen Bornholms Brand Park 13 Maj 2023 Fotograf Torben Ager Travfoto Bornholm TKA 4137

Hej Hej Dull går en rigtig spændende 4-års sæson i møde (Foto: Torben Ager)

Det blev også til favoritsejr i V5-4, hvor Gandhi Hjortshøj/Niels Kr. Hansen førte fra start til mål i 21,5/1860 m auto. En klart forbedret udgave af Good Luck Søhus/Frank Mikkelsen kæmpede godt fra dødens og tog andenpladsen.

Gullfoss viste styrke

Scleroseforeningens lokalafdeling var på plads på Bornholms Brand Park for at sætte fokus på sygdommen, og i V4-4/V5-2 var det blevet tid for Scleroseforeningens Hoppeløb. Sejren gik til en godt gående Gullfoss/Frank Mikkelsen, der tilbragte hele løbet som første hest i andet spor, men alligevel var stærk nok til at afvise sæsondebuterende Livi Nectar H M/John Gommans, der angreb i tredje spor lige før opløbssvinget. Vindertiden var 21,0/1860 m auto.

De øvrige løb

Billgate har i en relativ sen alder udviklet dens starthurtighed, og i dag var den hurtigst fra start i V4-2. Søren Kjøller Jensen formåede undervejs at dæmpe tempoet med Billgate, og derfor var der rigeligt med kræfter sparet til at sætte tempoet i vejret på sidste omgang. Diana Østervang/Jonas Mikkelsen forsøgte at gå i nærkamp, men Billgates sejr kom aldrig i fare, og den vandt sikkert i 20,7/1860 m auto før vinderhullets Corner Tiki/Mads K. Mogensen, der aldrig fik angrebsplads. Diana Østervang holdt godt hjem til tredjepladsen.

Løbsdagens mest overlegne vinder kom i det afsluttende formløb, hvor Watergate/Ole Bager pressede til tidlig føring og derefter var helt alene på banen i fine 21,0/1820 m snorestart.