Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Holger Danske ved sejren 27. marts på Jydsk VæddeløbsbaneFoto: Ole Hindby

Holger Danskes hidtil største udfordring

Holger Danske 270323
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
05. maj 2023 7:00

»Hesten kommer med en ny balance. Hidtil har den gået alle sine løb på træningsbalancen, men eftersom konkurrencen bliver skærpet betragteligt, så er vi også nødt til skærpe ham en smule,« siger Michael Lønborg inden Holger Danskes stræben efter en fjerde sejr på stribe.

Af Niels Jørgensen

De hidtidige tre sejre er vundet med lethed. I bededagens Made In Denmark fireårsløb på Jydsk Væddeløbsbane skærpes konkurrencen betydeligt for Michael Lønborgs stjernefrø, når ekvipagen møder kompetente konkurrenter i bl.a. Hugo Boss Shadow og Herbie.

Michael Lønborg er dog fuld af optimisme med hensyn til at Eddie The Eagles lillebror kan fortsætte i sejrssporet.

»Holger Danske (6. løb) er som alle folk nok forstår, en hest som jeg er meget glad for. Den er meldt lidt op denne gang, men jeg synes at hesten har løst opgaverne godt, og jeg vil gerne have at den bare møder de danske jævnaldrende herrer. Derfor har jeg valgt dette løb,« siger Michael Lønborg og tilføjer:

»Nu møder den heste som har betydeligt mere rutine end den selv. Til gengæld så har Holger Danske også bare gjort alt rigtigt. Jeg synes, at hesten er vokset med opgaverne, og den har endnu ikke været tom i mål. Desuden går den ganske godt i Århus og det er sikkert en fordel. Jeg håber og tror på, at den også kan løse denne opgave.«

Hvordan skal løbet gribes an?

»Hesten er jævn fra start, men ikke hurtig. Vi kører lidt med og så må vi se, hvor vi havner. Jeg har ikke nogen taktik klar. Det afgøres under løbets gang.«

Hvor god er hesten?

»Det er det, vi skal finde ud af i løbet af de næste måneder, men hestens motor er stor. Jeg forventer ikke noget, men jeg tror på at han kan løse opgaven. Hesten kommer med en ny balance. Hidtil har den gået alle sine løb på træningsbalancen, men eftersom konkurrencen bliver skærpet betragteligt, så er vi også nødt til skærpe ham en smule. Det bliver stadig med fire sko, men lettere, og eventuelt et vatudtræk,« siger Michael Lønborg.

Holger Danske står ikke tilmeldt hjemmebanens største løb Jydsk 4-årings Grand Prix, men udelukkende derbyet.

»Det skyldes, at det så sort ud for hesten på et tidspunkt. Derfor blev hesten frameldt grand prixet, men vi lod ham blive stående i derbyet, da derbyet har været ejerens drøm helt tilbage fra planen blev lagt,« forklarer Michael Lønborg med henvisning til at ejeren Bengt Adielsson i sin tid havde hesten Expressen, der i Hans Adielssons træning i 2001 nåede til start i Dansk Trav Derby – dog uden succes.

Ginger Ice har stor fordel af Århus-banen

Michael Lønborg kommenterer desuden på et par af de øvrige deltagere i helligdagens program på Jydsk Væddeløbsbane.

»Carozzo (8. løb) synes jeg egentlig var på rette vej efter dens lange pause, men han skuffede mig meget senest. Han var træt da han kom ind og jeg har ikke rigtigt kunnet observere nogen fejl. Vi prøver denne start og ser om det var en enlig svale, så det er en outsider. Leading Tile er ude i klassen. Der er ikke ret mange løb til hesten, så vi er nødt til at starte, når muligheden er der. Nu fik hesten en udblæsning i mandags og så stræber Christina nok efter de sidste penge,« siger Michael.

Desuden løfter han en advarende pegefinger for Ginger Ice, som Michael senest kørte til femteplads i en DM-afdeling.

»Ginger Ice (3. løb) er en hest som har stor fordel af at komme ud i Århus. Jeg synes faktisk, at den gik et godt løb i Aalborg. Den gik trods alt udvendigt på Garrido og holdt godt ved. Nu møder den selvfølgelig en hest, som er for stor en mundfuld, men med tanke på at Ginger Ice har fordel af Århus-banen, så tror jeg, at det er en triochance bag favoritterne. Hvis ejeren er med på det, så foreslog jeg senest, at den skulle prøve at gå i et lukket hovedlag,« siger Michael Lønborg.

Jydsk Væddeløbsbane afvikler ni løb fra kl. 15.45. Baneprogrammet kan ses HER.

Der findes yderligere træner- og kuskekommentarer på banens hjemmeside HER.