Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Hohneck hejste atter det franske flag

Mod start Elitlopp 2022
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
28. maj 2023 18:40

For andet år i træk blev det til fransk sejr i Elitloppet, da Hohneck bare var bedst i finalen efter at have været toer i den indledende afdeling. 

Af Mikkel Johansen

De indledende heat blev vundet af henholdsvis Etonnant, den forsvarende mester fra i fjor, og San Moteur. Sidstnævnte spurtsejrede før den senere vinder af finalen, Hohneck. 

Forhåndsfavoritten til sejren i år, Don Fanucci Zet, galopperede fra start i sit indledende heat, præcis som den gjorde i finalen for et år siden.

Efter en tredjeplads i indledende heat blev Önas Prince i finalen atter sendt til spids i et lukket hovedlag, men kort efter kom Hohneck frem og overtog teten, hvilket efterlod San Moteur forrest i andet spor. I ryg på denne sad Etonnant. 

Der skete ikke de store forrykkelser i feltet, før opløbet blev nået, men så tog det også fart. Derfremme var Hohneck umulig at bide skeer med, mens San Moteur var tapper og endte med at løbe dødt løb med Go On Boy på andenplads. Etonnant galopperede i opløbet, men satte sig hurtigt igen og var femte. 

Vindertiden blev 1.08,9/1609m. 

Hohneck

Der var småt, men godt, med danske starter på Elitloppssøndagen. I Montéeliten var Nicole Marsing tredje med feltets mindst påagtede hest, Corps Et Ame, som længe sad sidst, men Marsing fandt et ekstra gear i den franske hest i slutfasen. 

Bo Westergaard var tredje med B A Superhero, som undervejs sad tredje par indvendigt, men midt på opløbet brød de foranliggende et spor ud, og Westergaard var faktisk ikke langt fra at nå andenplads på en 1.10-tid. Måske et yderligere bud på en dansk Elitlopps-deltager til næste år, hvis den fortsætter udviklingen..?

Største danske triumf i weekenden var Eric The Eel, som vandt Harpers Hanovers Lopp med en førstepræmie på én million SEK. Om fredagen havde Bo Westergaard-stalden to vindere i Mook og Grumbazz Kini, så alt i alt en indbringende weekend for de rød/hvide farver trods få deltagere weekenden over. 

Marsing