Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Copenhagen Golden Mile: Good Fortune knebent før Vatican City

GOOD_FORTUNE_D2I7554
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
27. maj 2023 16:08

Det blev til favoritsejr i Copenhagen Golden Mile, denne eftermiddag på Klampenborg Galopbane, da Søren Jensens Good Fortune knebent afviste outsideren Vatican City. Derimod svigtede favoritten King Ferdinand i Falkonertjenesten Dansk 2000 Guineas, hvor Jessica Longs Bud var bedst.

Af Henrik Brendholdt

Årets udgave af Golden Mile, blev et brag af et væddeløb, med en meget medrivende opløbskamp.

Sandtastic/Per-Anders Gråberg tog teten over de 1600 meter, fulgt af Caliste og Charming Knight. Storfavoritten Good Fortune og Oliver Wilson, lå sidst undervejs, men forbedrede sin position i sporene rundt opløbssvinget.

Ind på opløbet var Sandtastic stadig velgaloperende i front, mens der kom angreb for fire-fem heste. Helt udvendig bed det rigtig godt for Good Fortune, som midt i opløbet koplede grebet på den førende. Helt indvendig angreb Flemming Velins Vatican City/Jacob Johansen dog med store galopspring, og de to topheste skar målstregen side om side.

Målfotoet viste af Stutteri Outback afkommet Good Fortune var først på stregen, og kunne sikre sine ejere Havemanns og Stald Shaker, førstepræmien på de 165.000 kroner. 

Træner Søren Jensen fortalte efter sejren

  -  Han løb professionelt og fantastisk, og lå velplaceret ind på det lige. De sidste 100 meter da han kom i front, løb han meget ukoncentreret, og Oliver sagde han stoppede op. Vi havde dog marginalerne på vores side.

GOOD_FORTUNE_27/5Good Fortune (turkis farver) afviser lige nøjagtid Vatican City (til venstre), mens en tapper Sandtastic er tredje i mål. Foto: Burt Seeger.

Overvægtig hest sejrede i Dansk 2000 Guineas

Det blev svensk sejr i Falkonertjenesten Dansk 2000 Guineas, da Jessica Long-trænede Bud var først i mål.

En tilfreds træner Jessica Long fortalte efter sejren

  -  Han er et unterbar individ, som jeg tror der er lidt forbetring i. Den er stadig en lidt rund hest, som Jacob Johansen også kommenterede på var lidt for tyk forleden.

  -  Jeg tror ikke den får problemer med derby distancen, heller ikke ifølge afstamningen, fortalte Jessica Long efter sin første Guineas-sejr som træner.

Det blev en velgaloperende Lucien/Nicolaj Stott der tog teten i det klassiske opgør. Favoritten King Ferdinand/Oliver Wilson lå midt i feltet, sammen med den senere vinder Bud.

Lucien stred godt i fronten ind på opløbet, men Moohajim-sønnen Bud, kunne i karrierens kun tredje start tage en klassisk sejr, foran Lucien og med King Ferdinand som tredje.

BUD_S2_6198Bud (til højre) og Jacob Johansen vinder en flot sejr i Falkonertjenesten Dansk 2000 Guineas, og sikrer ejerne Buck Racing, førstepræmien på de 150.000 kroner. Foto: Burt Seeger.