Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Give me Love kan udfordre favoritten

Give Me Love Med Jonas Mikkelsen 5 Juli 2022 Fotograf Torben Ager Travfoto Bornholm TKA 3891
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
19. maj 2023 9:00

Herlige sejrsheste krydser klinger i V5-indledningen denne fredag på Bornholm, hvor årets aftenpremiere finder sted. Give me Love med den fordelagtige første række bag bilen tager imod Frøns Hjortshøj.

Af Mikael Due Lund

Unge Jonas Mikkelsen, der har holdt fast i de klassiske Klinteby-farver på køredragten, er kommet forrygende fra start i denne sæson. Fire sejre i blot otte starter, findes på årets CV, og denne fredag kan eventyret fortsætte med Russel Hill-datteren Give me Love. 

- Det er blevet til en sæsonstart bedre end forventet for Give me Love. Hendes vintertræning har ikke været så hård, idet hun er vokset yderligere her til sin femårssæson og har gjort det enkelt ved begge sejre, fortæller Jonas Mikkelsen-

Kan det fortsætte i dag mod Frøns Hjortshøj?

- Min er en vinderchance, hvis vi kommer til spids. Dog er det værd at bemærke at startstedet er flyttet 20 meter ned af langsiden, der gør at f.eks. 5ern er bedre med, og den er hurtig fra start. Det samme kan den indvendige for mig være.

- Ligeledes har Frøns Hjortshøj været meget overbevisende i sine præstationer og jeg er ikke sikker på at vi kan holde ham væk, selv fra spids, bedømmer Jonas Mikkelsen. 

- Jeg tror dog på en fornuftig chance i et normalt afviklet løb. Hendes hovedopgaver i denne sæson bliver Rügge Memorial, 5-års mesterskab og Hoppemesterskab, forklarer den talentfulde kusk.

Kan Herman K i ungdomsløbet have fordel af voltestart?

- Ja, det tror jeg når det er her på Bornholm. Han slås med bilen når det er autostart. Vi skal håbe på hårdt tempo undervejs, så vi kan holde Marvellous Tooma væk fra største tillæg.

- Jeg har kørt ham i et hurtigarbejde i fjor, hvor det fungerede fint. Han skal krydses blandt tre, fire stykker, vurderer 1997-fødte Jonas Mikkelsen.

Diamondwind har anderledes forudsætninger 

Den gamle kriterievinder og præmietager i Dansk Trav Derby, Diamonwind, starter denne løbsdag fra bagspor i hurtigklasens opgør. Kan den flotte sæsonstart fortætte for Wishing Stone-sønnen?

- Det tror jeg bliver svært. Han leverer sine klart bedste løb når han kan komme til spids, og det er anderledes her.

- Han er en humørhest som man skal passe på ikke at køre for mange dårlige løb med. I dag må jeg følge med og se hvad der sker.

- Jeg forstår at Echelon er meget hurtig fra start og samtidig har Slide so Easy nu lært banen at kunde. Vi tror på en triochance, udtaler Jonas Mikkelsen.

Kan Good Luck Søhus fortsætte fremgangen?

- De havde ændret på udstyret senest og det var en anden hest i forhold til sæsondebuten. Min far var meget tilfreds med hans præstation og han har fordel af sporet i dag, da han kan være stænkrad. 

- Jeg tror staldens bedste chance her er Gleica. Min er en mulighed for pladsspillerne, skønner Jonas Mikkelsen, der bedømmer Give me Love som dagens bedste chance.

Bornholm har syv opgør på programmet. Dagens hovedbegivenhed er Nina Nielsen A/S Ærespræmie for ungdomskuskene. Der er ligeledes gensyn med Bornholmerhesten Godis la Marc. Første start klokken 18.30.

Baneprogram kan hentes her