Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Frøns Hjortshøj var suveræn i Erling Rügge Memorial

Fr Ns Hjortsh J Med Niels Kristian Hansen Bornholms Brand Park 29 Maj 2023 Fotograf Torben Ager Travfoto Bornholm TKA 6612
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
29. maj 2023 15:30

Efter to imponerende afdelingssejre blev Kurt Pedersen- trænede Frøns Hjortshøj med Niels Kr. Hansen i sulkyen en yderst fortjent vinder af Rügge Memorial 2023 på Bornholms Brand Park.

Af Michael Holm

Erling Rügge Memorial var i år forvandlet til to afdelingsløb, hvor otte heste skulle kæmpe om den samlede sejr. 

Frøns Hjortshøj måtte gøre det hårde arbejde i PL Enterprise Erling Rügge Memorials 1.afdeling, hvor den tidligt satte sig frem i dødens på Give Me Love/Jonas Mikkelsen. De to heste leverede en seværdig duel, men i opløbet fik Frøns Hjortshøj overtaget og vandt til slut en sikker sejr før Give Me Love. Vindertiden var meget stærke 18,2/1860 m auto - en markant forbedring af Frøns Hjortshøjs tidligere rekord. Der var hård kamp om tredjepladsen, der gik til Emil L/Ole Møller Pedersen.  

I 2.afdeling/V4-4 måtte Frøns Hjortshøj indledningsvis bruges hårdt i tredje spor, inden det lykkedes at komme til spids i landevejssvinget, men derefter var der kun én hest på banen, og Frøns Hjortshøj vandt til klapsalver fra et talstærkt publikum en overlegen sejr i 18,7/1860 m auto. East End/Kenn Christoffersen var klart forbedret i denne anden afdeling og tog andenpladsen før Watergate/Ole Bager. Det var Frøns Hjortshøjs femte årssejr.

Inden den anden afdelingssejr med Frøns Hjortshøj havde Niels Kr. Hansen også vundet en let spidssejr med Gandhi Hjortshøj i 20,7/1860 m auto i Sydbank Bornholms Ærespræmie/V4-3.

Med storløbstriumf og tre Hjortshøj-sejre i tre starter blev løbsdagen en ny, stor succesfortælling for træner Kurt Pedersen og kusk Niels Kr. Hansen.

Fr Ns Hjortsh J Med Niels Kristian Hansen Bornholms Brand Park 29 Maj 2023 Fotograf Torben Ager Travfoto Bornholm TKA 6659

Kurt Pedersen, Frøns Hjortshøj og Niels Kr. Hansen hyldes efter sejren

Frygtløs vandt banedebuten

Frygtløs fik den bedst tænkelige start på bornholmerlivet, da den med Martin Sjøholm Jensen i sulkyen vandt banedebuten/V5-1/PLE Bornholms Kloakservice Ærespræmie. Efter et løb i andet par udvendig blæste Frygtløs til angreb på sidste skovside og kom frem udvendig for førende Expressstone/Michael Skovmose.

I en spændende opløbsduel viste Frygtløs sig stærkest til slut i 21,7/1860 m auto foran Expressstone og Patricia Bo/John Gommans, der blev tredje efter et løb i tredje udvendig.  

Frygtl S Med Martin Sj Holm Jensen Bornholms Brand Park 29 Maj 2023 Fotograf Torben Ager Travfoto Bornholm TKA 6283

Frygtløs levede op til navnet og viste ingen frygt for den bornholmske bane (Foto: Torben Ager)

Faith G K er fortsat ubesejret i år

For tredje gang i træk lykkedes det Familien Dams Faith G K/John Gommans at vinde en sikker sejr fra spids, denne gang i Sydbank Leasings Ærespræmie/V5-3. Som ventet var det modbuddet Hej Hej Dull/Mads Petersen, der måtte gå det tunge løb i dødens, men den gjorde alligevel et behjertet forsøg på at gå i nærkamp på sidste omgang.

Faith G K kunne dog ikke nedkæmpes, og Hej Hej Dull måtte nøjes med andenpladsen, mens tredjepladsen gik til Gangsters Paradise/Martin Sjøholm Jensen, der endte fastlåst i vinderhullet og nærmest var ved at kravle over Faith G K ved målpassage. Vindertiden var 20,6/1820 m auto.

Faith G K Med John Gommans Bornholms Brand Park 29 Maj 2023 Fotograf Torben Ager Travfoto Bornholm TKA 6384

Faith G K/John Gommans vandt igen fra spids (Foto: Torben Ager)

John Gommans var også først på stregen i næste løb, Söderberg og Partners Ærespræmie/V5-4/V4-1, denne gang med Ole Bager-trænede So Tough, der blev kørt til tidlig føring og derfra forsvarede sig til mål i 20.6/2120 m snorestart. En ligeledes godt gående Good Luck Søhus/Frank Mikkelsen blev undervejs skiftet fra vinderhullet til dødens og gav So Tough kamp i opløbet.  

Seje Waterjet bliver ved med at vinde

12-årige Waterjet har vundet løb hvert år, siden den indledte karrieren i 2015, og i dag kom 2023-sæsonens første sejr, der samtidig var den 37.sejr i karrieren, da Waterjet trods et løb i dødens kæmpede helhjertet til mål og besejrede en spidskørt Igor Times/Martin Sjøholm Jensen i PLE Øens Stilladsudlejnings Ærespræmie/V5-5/V4-2.Tredje blev en velafsluttende Daisy H J/Niels-Peter Steinlein. Vindertiden var 20,9/1860 m auto.

Waterjet Med John Mikkelsen Bornholms Brand Park 29 Maj 2023 Fotograf Torben Ager Travfoto Bornholm TKA 6504

Waterjet/John Mikkelsen fightede sig til sejren (Foto:Torben Ager)

De øvrige løb

Gurli Silk havde man ikke set siden dens debut 30.august 2022, hvor den galopperede i første sving. I dag var den tilbage, og Frank Mikkelsen havde gjort Gurli Silk klar til at vinde fra spids i Flemming Svendsens VVS Unghesteløb. Vindertiden var 25,5/1820 m snorestart. Peanut Onion/Kenn Christoffersen blev anden efter at have kæmpet godt fra positionen udvendig på den førende.

Juul Madsen-trænede Anita Tikarun havde indtil i dag en femteplads som bedst i tretten starter på Bornholm, men skiftet til formløb passede hesten godt, og efter et offensivt oplæg fra Søren Kjøller Jensen lykkedes det at vinde fra spids i 21,8/1820 m snorestart.