Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Første sejr til Valokaja Hindøs bror Holger

Holger_2FA
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
21. maj 2023 17:38

Inter vandt sin første start i livet og tegner aldeles lovende. Anpartshesten Inger Støjberg spurtede flot til tredjeplads bag Inter. Dorob overlegen for Mads Henriksen. Endelig lykkedes Jeppe Juel med Sunshine Avenue. Gismo vandt i hård duel med Ginai. Gertrud Bit drillede hovedparten af V-spillerne.

Af Allan Loft

Århus-træneren Kaj Jensen, der holder til på Hovhedegaard, træner fireåringen Holger, som hans såkaldt bedre halvdel Jeanette H. Jensen har opdrættet, og denne søndag vandt Holger et amerikanerløb, som havde aktuel limit ved godt 17.000 kr. Broad Bahn er faderen til Holger, hvis mor er Hindø Enghave.

Holger er således halvbror til Valokaja Hindø, som med sine indtjente godt 5,8 millioner kroner og sin rekord 1.09,3ak er en af dansk traveropdræts fornemste repræsentanter. Især gjorde Valokaja Hindø sig ypperligt bemærket i det franske for J. M. Bazire.

Holger _3-FAHolger og Casper M. Nielsen vender rundt for at køre på æresrunde efter hestens første sejr i livet

Holger fik her i sin ellevte optræden sin første sejr. Tidligt lå den i front for sin kusk for dagen, Casper M. Nielsen, og han og Holger spidsede på suveræn vis løbet hjem til ganske sikker sejr – vindertiden 1.16,4/2060 ma.

Inter sejrede i debuten

Syv debutanter, alle treåringer, stillede i dagens første løb til start fra grundvoltens 2000 m i laveste klasse. Af feltets i alt tolv heste var der således fem, der havde prøvet gamet nogle gange. Ingen af de fem mere garvede, som også var et par år ældre end debutanterne, og hvoraf de fleste startede fra tillæg, kom dog tættere på end femtepladsen.

Inter -FAInter til sejr i sin debut

Favoritten i løbet var Inter, lillebror til Dortmund, som startede fra spor ét. For sin træner Marc Bæk Nielsen tog Inter straks teten. Denne position blev på eklatant vis bevaret til målstregen. Vindertiden blev udregnet til 1.17,9/2000 ms. Jewellery Rain gik fra sit besværlige spor syv fornemt for sin træner og kusk Jan Dahlgaard, og denne debutant tog andenpladsen.

Anpartshesten Inger Støjberg, der trænes af Morten Juul og i sin debut blev kørt af Birger Jørgensen, gjorde sine mange ejere tilfredse, antager vi da, ved efter en rolig rejse i ryg som fjerde til slut over sidste del af opløbet blive trukket ud til en ganske fin afslutning, og på den konto blev hun tredje. Inger Støjbergs mor er i øvrigt Celtic, som er halvsøster til Inter.

Dorob uimodståelig

Den fem år gamle svenskopdrættede vallak med navnet Dorob får nu serveret havren hos Flemming Jensen efter at have løbet nogle sæsoner i sit fødeland. For sin nye træner har hesten nu gjort to starter, og efter en andenplads i DK-debuten i april i år blev det denne søndag eftermiddag til et éttal i resultatrækken. I et amerikanerløb med en topgrænse på 225.000 kr. havde den stærke Maharajah-søn ikke spor besvær med at jævne konkurrenterne med jorden.

Dorob FADorob med Mads Henriksen i sulkyen

Flemming Jensen havde ladet Mads Henriksen få køreturen. Mads valgte at lægge sig lunt i bagfeltet. Foran strøg S A Photo af sted for Casper M. Nielsen som havde de stjålet både vogn og seletøj. Det tempo hævnede sig til slut, og så kom Dorob strygende og rundede over opløbet alt til sikker sejr i ny personlig rekord 1.12,5/1600 ma.

Birger Jørgensen gav i dette løb Florida Flamingo, der trænes af Jan Friis, et godt indvendigt løb uden at forcere for meget, og Ens Snapshot-vallakken kvitterede herfor ved at hjemtage andenpladsen.

Sunshine Avenue levede op til lovordene

Efter omkring årsskiftet at være sat i træning hos Jeppe Juel, har kredsen her kun haft lovord til overs for Infinitif-hoppen Sunshine Avenue, men det har drillet med galopper og diverse, så hidtil i sit Juel-regi var det kun blevet til et par femtepladser.

Sunshine _Avenue FAJeppe Juel fik Sunshine Avenue til at gå glat, og så kunne man bogføre en sejr til hoppen

Nu kunne den i sit amerikanerløb med aktuel top ved godt 80.000 kr. føre løbet fra start til mål i et ganske hårdt tempo, især fra start, mens det lykkedes Jeppe Juel at få droslet lidt ned midtvejs. Der blev sat tempo på i slutfasen, og Sunshine Avenue klarede mosten til nogenlunde sikker sejr i tiden 1,14,9/2060 ma før fremstormende Calito og Grace Egedal med de to Rene’er – henholdsvis Feltheim og Kjær - i de respektive vogne.

Sparede ikke på krudtet

Ginai og Gismo, som begge kom tilbage efter pause, var spillet til favoritter i den sidste af dagens mange amerikanerløb. Disse to heste gav hinanden en dyst af rang undervejs, hvor de ikke sparede ret meget på krudtet. På et tidspunkt var de langt foran i en tvekamp dem imellem.

Gismo 2 FATrods en hård tandudtrækning de to imellem undervejs. så klarede Gismo (Kasper Foget) og Ginai (Knud Mønster) at løbe over stregen før nogen anden i løbet. Gismo holdt akkurat sine mulehår lidt foran kombattantens

Knud Mønster trak dog kort efter, hvor der var lidt mere end en omgang tilbage, Ginai ned i ryg på Gismo, der havde taget teten i indersporet. På vej ind i opløbet kom de stormende bagfra, men Gismo kunne sammen med Ginai, der angreb via open stretch, holde mulerne med akkurat det mindste foran de næste, hvoraf Farasi Surprise for Rene Feltheim var nærgående, men dog måtte tage til takke med løbets tredjeplads kun knebent slået. Vindertiden for Gismo med Kasper Foget i vognen 1.15,0/2060 ma. Gismo trænes af Verner Kristensen.

Henrik Lønborg serverede overraskelsen

Der var pæne gevinster i V-spillene trods en række sejre til de mere betroede. Én stor overraskelse bød dagen dog på, nemlig Henrik Lønborgs sejr med Gertrud Bit til 33 gange indskuddet i vinderspillet. Gertrud Bit rensede godt ud i roerækkerne. V5 gav 14.827 kr. til 10 rækker med 5 rigtige. V4 udbetalte 34.682 kr. til de fem rækker, der ramte plet.

Gertrud _bit FASejren til Per Møllers Gertrud Bit kørt af Henrik Lønborg var stærkt medvirkende til pænt store gevinster i dagens V-spil på BioCirc Arena i Skive

Begge dagens to formløb tog den dygtige amatørkusk Martin Andreasen sig af. Vinderhestene hed henholdsvis Amazone Shadow og Bølle A P.

Replays af dagens løb finder du på Bet25’s website – klik her!

Foto: Flemming Andersen