Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Fire sejrsheste forlængede striben af ét-taller

JUST_A_LADY_S2_5733
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
23. maj 2023 20:42

Afbrydelse mellem andet og tredje løb for at fikse banen, der var mudret til og derfor potentielt farlig for ekvipagerne. Fjerde i træk for Hamish. Fjerde i træk for Feluca Shadow. Femte i træk for Holger Danske. Just A Lady stadig ubesejret efter tredje i træk. Simoni og Kramer til Summer Meeting i Oslo om godt to uger. Bo Westergaard stod for en triple. Michael Lønborg for en double.

Af Allan Loft

Man måtte denne Supertirsdag med V65 på Lunden afbryde arrangementet en times tid eller sådan for at få ordnet banen, der i tirsdagens våde og regnfulde vejr ovenpå en længere periode med sol og tørvejr var blevet alt for plævret med risiko for huller og smat at hænge fast i. Man fik det plævrede lag slebet af banen, og så kunne man fortsætte.

De to første løb inden afbrydelsen

Allestedsnærværende Bo Westergaard bragte Just A Lady til start i et amerikanerløb for 3-årige hopper. Just A Lady holdt legestue og vandt overlegent i vindertiden 1.19,4/2000 ma. Just A Lady er opdrættet af Dorthe Christensen og er faldet efter S J’s Photo og Global Lady (Angus Hall).

JUST_A_LADY_S2_5679 (1)Just A Lady passerer målstregen som vinder for Bo Westergaard. På frontfotoet ses også Just A Lady

- Jeg synes, det var en stærk præstation. Jeg er rigtigt stolt af hende. Hun viste klassen. Det er ikke let for nybegyndere at klare den her vanskelige, våde, smattede bane. Men hun gjorde det som en leg. Hun pustede ikke, da hun kom i stald. Det var bare et træningsarbejde for hende. Hun er helt givet en mulig årgangshest. Sådan én, man altid håber på at få, forklarede Bo Westergaard efter sejren til Bet25’s live-reportage.

HAMISH_S2_5656Hamish sejrede for Christian S. Clausen

Inden afbrydelsen fik Christian Clausen også Hamish til at hjemføre sin fjerde sejr på stribe. Den Steen Juul trænede Andover Hall søn klarede at spidse løbet hjem til en forholdsvis sikker sejr i tiden1.19,4/2500 ms. Alvin C G blev en smule nærgående til slut, men niåringen måtte midt på opløbet indse, at mere end andenpladsen kunne det ikke blive til.

Det var lig med de to første V65-afdelinger, og de to vinderheste overlevede langt de fleste spillere.

Løbene efter afbrydelsen

Da V65’s tredje afdeling var kørt, og man trods alt havde fået en hurtigere bane, var værdien fordoblet til 22 kr. per hver af de overlevende rækker.

Det drejede sig om en indledende afdeling til Oslos Summer Meeting, hvor finalen afvikles på Bjerke i forbindelse med Oslo Grand Prix weekenden. Der var billetter til den finale til de to første over mål. Det var to amatører, der passerede målstregen først. Teknisk set er Jens Simoni jo amatør, men han har da faktisk været professionel engang.

CASH_HEAVY_S2_5801Cash Heavy vinder indledende afdeling af Oslo Summer Meeting. I rød dragt Morten Kramer, der serverede en gedigen overraskelse i form af Black Magic, som gik helt heroisk

Simoni fik kørt sin kapable Cash Heavy ind til en kneben sejr i tiden 1.15,2/2000 ma før Black Magic, der i samme tidsnotering var helt heroisk for fynboen Morten Kramer. Tredje blev favoritbetonede Gunpowder med Birger Jørgensen efter at måtte bakkes bagom til slut efter en indvendig rejse undervejs. En anden favoritbetonet, Gucci Line, kom til at sidde fast med mange kræfter sparet. Simoni og Kramer skal hjem og gøre kufferten klar til en Norgesrejse om godt et par uger.

Fjerde afdeling af V65 gav endnu en favoritsejr. Michael Lønborg havde tidligt fra spor otte bag bilen Feluca Shadow i spids. Den position forblev parret i, til målstregen var passeret. Vindertiden 1.16,2/2000 ma. Det var fjerde sejr på stribe til Feluca Shadow og Michael Lønborg. På andenpladsen Bo Westergaard med Ikon Vang, der gik et topløb fra sit bagspor. Angreb helhjertet over sidste halvbane, men Feluca Shadow var der ikke noget at gøre ved.

FELUCA_SHADOW_S2_5834Michael Lønborg fører Feluca Shadow til sin fjerde sejr på stribe. Alle starter i regi Lønborg er således endt ud med sejr 

I næstsidste afdeling førte Peter Søndergaard Livi Noble tidligt til spids, og siden defilerede den sejren hjem. Hesten vokser nærmest en klasse i fronten. Sejren blev lettet ved at storfavoritten Hurricane Photo med Bjarke Haagensen rullede over i galop i teten efter ca. 400 m’s kørsel. Det var så derefter, at Livi Noble fra sin udvendige position gled til spids, hvorfra den viste sig uslåelig. Brian Chronagers Lotus Centauer gik godt for Bøje Laursen på løbets andenplads. Livi Noble var afkrydset på 7 % af V65-kuponerne.

I sidste afdeling af V65-spillet kunne storfavoritten Holger Danske snuppe sin femte sejr på stribe, og S J’s Caviar-sønnen fortsætter sin march op gennem klasserne. Holger Danske var bebudet et løb i ryg, og det blev det også et stykke af vejen senere afløst af dødens, altså positionen udvendigt for den førende. I opløbet var Holger Danske bare suveræn, og vindertiden landede på 1.17,0/2000 ma.

HOLGER_DANSKE_S2_5879Holger Danske på vej mod sin femte sejr i streg 

V65-spillet udmøntede sig herefter i en gevinst på 246 kr. til rækker med seks rigtige, mens femmerne fik ingenting, for gevinsten her var for lav. Dermed er der overført endnu en jackpot-pulje til næste gang.

Knivskarp duel

Løbet for klassen lige under 500.000 kr. signeret Warner Bros. Discovery udviklede sig til en knivskarp duel over de sidste 50-100 meter mellem længe førende Funny Boy med Ken Ecce og udvendigt angribende Fighter Vang med Bo Westergaard. Sidstnævnte ekvipage kneb lige det yderste af mulehårende først ind på stregen, og dermed kunne Bo Westergaard ligesom Michael Lønborg lade sig notere for en double for dagen. Vindertiden for den aldeles tapre Fighter Vang blev 1.15,5/2000 ma.

FIGHTER_VANG_S2_5903Fighter Vang i knivskarp duel med længe førende Funny Boy - det ender med kneben sejr til Fighter Vang, trænet og kørt af Bo Westergaard

Siden vandt Bo Westergaard yderligere med In My Way Damgård, der dermed i sin tredje start fin aflagt sin maiden-titel. Og Bo Westergaard blev dermed dagens mand med tre personlige sejre.

Dagens løb ligger klar til review på Bet25 – klik her.

Foto: Burt Seeger