Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Favoritterne stod i kø

Twin Peak æresrun deDSC_75501
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
05. maj 2023 19:15

Store Bededag på JVB: Flere storfavoritter indfriede forhåndsforventningerne. Twin Peak stærk som en okse. Freeze viste den besidder stor styrke. Holger Danske sejrede igen overlegent mod hårdere modstand end hidtil. Juan til tops trods bagspor. Borups Viking også en favorit, der sejrede. Michael Lønborg og Birger Jørgensen sejrede begge to gange. Kasper Foget og Nicole Marsing sørgede for blomsterbuketter til Lillian Uglebjergs stald.

Af Allan Loft

Dagens store V5-favorit Twin Peak indfriede de stillede forventninger og vandt sit løb ganske let efter at have indtaget spidsen ind på den første hele langside. Twin Peak er stærk som en okse, og vallakkens femte sejr i træk for dens træner og kusk René Kjær voldte den ikke anstrengelser som sådan.

Twin Peak DSC_7543Twin Peak sejrer som storfavorit. Ifølge træner og kusk Renë Kjær kunne Twin Peak mageligt have fortsat endnu en omgang uden det havde sig sat større spor. En kraftkarl, denne Twin Peak

Men hesten agerede lidt urytmisk og anstrengt i travet, og det var da nok også travaktionen, der var Adam's Peak-sønnens største modstander i det løb. Her kunne Kenzo Flevo fra Morten Juuls træningskvarter efter den hårde vej udvendigt uden ryg indtage løbets andenplads med Birger Jørgensen ved linerne. Twin Peaks blev noteret for vindertiden 1.16,3/1800 ma. Det var således to tyskopdrættede heste, der indfandt sig på de to første pladser i det løb – et amerikanerløb med limit 160.000 kr.

Styrede begivenhederne

En anden af bededagens store favoritter i V-spillet var Jeppe Juels seksårige klassetraver Freeze, som træneren gav en rolig indledning. Derefter skød træneren frem over opløbsstrækningen første gang for at indtage frontpositionen, og her styrede parret begivenhederne totalt.

Freeze DSC_7611Freeze vinder med "smør på halen", som man si'r

Selvom Freeze gerne ville løbe i andet spor, så holdt Jeppe Juel tungen lige i munden og fik Freeze til at indvilge i at holde sit spor – så godt som i hvert fald. Freeze viste, at dens kræfter var konkurrenternes overlegne, og i den stride blæst (modvind på stadionsiden), præsterede Freeze 1.14,7/1800 ma. Syv starter i år er mundet ud i fire sejre og to andenpladser, og undgår Freeze uheld, venter endnu flere sejre.

Holger Danske igen

Freeze og Twin Peak var ikke ene om at være storfavoritter og indfri værdigheden. Det gjaldt også Michael Lønborgs fireåring, S J’s Caviar-sønnen Holger Danske ejet af svenske Bengt Adielsson. Det var spids og slut for den evnerige lillebror til en af Lønborgstaldens sejrsheste p. t, nemlig Eddie The Eagle. I fem starter har Holger Danske scoret fire sejre og en andenplads.

Holger Danske DSC_76291Holger Danske vinder for Michael Lønborg

Hurricane P med Steen Juul forsøgte kort at udfordre lige efter starten, men kusken Steen Juul besindede sig, og kunne fra ryggen på Holger Danske hjemtage tredjepladsen. Storoutsideren i løbet, Hollywood afsluttede flot og snuppede andenpladsen.

Ginger Ice DSC_7574Ginger Ice ejet og trænet af Bjarne Eriksen (med orange tophue) på æresrunde efter at have sejret med Michael Lønborg ved linerne

Michael Lønborg kunne også sejre med Ginger Ice, der her i sin 30. start i livet fik aflagt sin maidentitel. Ginger Ice er efter den produktive hoppe Jolly Dust, som har produceret over en halv snes afkom, som alle har vist sig ganske nyttige på travovalerne. Hidtil bedst står døtrene Miss Jolly Dust og Wonderful Ice. 

Også to til Birger

Birger Jørgensen kom også på sejrspodiet. Endda to gange i og med han først kørte Morten Juul trænede Juan, også en af dagens store favoritter, til sejr, efter han fra startpladsen i anden række fik givet Cantab Hall-sønnen et løb lige efter travets ABC. Juan sejrede i tiden 1.17,8/1800 ma.

JUan DSC_7648
To sukkerstyringer af Birger Jørgensen bragte ham to sejre - først med Morten Juul trænede Juan og...

Borups Viking DSC_76741...siden med Gordon Dahl trænede Borups Viking

Dernæst kørte han Årets Hest på JVB sidste år, Borups Viking, der også var favorit i sit løb, ind til sejr efter på bedste Örjan Kihlström-vis at have fået afmålt det hele perfekt fra et relativt tempereret løb i den såkaldte dødens position – altså udvendigt uden ryg. Tiden for Borups Viking ganske skarp for dagen: 1.14,2/1800 ma.

Lady L LDSC_7591Lillian Uglebjerg trænede Lady L L vinder for Kasper Foget

Kasper Foget var sat på som kusk bag Lady L L, og han gav hoppen et fortrinligt rygløb og kom ud i opløbet til en effektiv spurt til førstepladsen.

Marilyn DSC_7707Lillian Uglebjerg trænede Marilyn vandt dagens monté-opgør. Marilyn ses her efter sejren omgivet af til venstre rytteren Nicole Marsing og til højre træneren.

I dagens montëløb red Nicole Marsing en af løbets favoritter, Marilyn ind til sejr, og dermed var det en kendsgerning, at Århus-træneren Lillian Uglebjerg kunne lade sig notere for endnu to sejre i år.

På Bet25’s site Replays venter videoer af dagens løb tålmodigt på at blive aktiveret – klik her!

Foto: Ole Hindby