Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Slide So Easy og Flemming Jensen - æresrunde Mesterskab for Danmark - 4-.8.2019Foto: Burt Seeger

Entertaineren Slide so Easy i bornholmerdebut

SLIDE SO EASY Aeresrunde 482019
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
06. maj 2023 7:00

Den mere end femdobbelte millionær Slide so Easy indtager i dag Bornholms Brand Park for at gøre sæsondebut. Den herlige Quite Easy-søn med et endnu mere imponerende CV gør første start i Mads Petersens træning, hvor han har været på træningslisten siden februar.

Af Mikael Due Lund 

VM 2er i 2019, Mesterskab for Danmark, Rex the Great Løb, den svenske Gulddivision og Derby Consolation er blot et udsnit af Bo Jondahls imponerende opdræts meritliste, men hvordan blev Bornholm Slide so Easy's destination som afslutning?

- Da jeg startede Aros Line for ejerne, familien Clemmensen, i BM i 2021 sagde de at den næste bliver Slide so Easy. Men jeg tænkte om det nu virkelig kunne passe. Da de så ringede her i starten af året forstod jeg, at det var sandt, fortæller Mads Petersen.

- Han ankom i februar, efter at have haft ferie hos ejerne siden sidste start for Flemming Jensen i november. Derefter har jeg stille og roligt givet ham kilometer i benene, ud fra de træningsforhold vi har herhjemme, der jo ikke matcher Flemmings gode forhold i Nordjylland, orienterer den flittige beslagsmed. 

Hvordan er han at træne med?

- Han er meget nem og sød, og på staldgangen er han bare en lille hest som man ikke kan se har tjent 5,5 mio. kroner. Når han er nået så langt er det fordi han er klog og ikke har slidt sig selv op. Der er hellere ingen fejl på ham, selv om han er blevet 14 år og det fortæller hvor godt han har haft det hos Flemming Jensen.

Er han klar direkte når du starter ham i dag?

- Jeg kan mærke at han den seneste måned har flyttet sig i træning og jeg er godt tilfreds, hvor jeg har ham. Men ejerne har fortalt mig, at han altid har haft brug for et par løb i kroppen inden han viser sit bedste. Derfor må vi se de første par starter an, udtaler Mads Petersen.

- Jeg var på banen med ham forrige weekend til et hurtigarbejde og alt forløb rigtig godt. Han kommer fint rundt og hans teknik er jo fortsat imponerende. Som på store baner lagde han sig også lidt ind i svingene herover.

- Jeg er ikke i tvivl om at han kommer til at få en flot afslutning på sin karriere herover. Der er trods alt forskel på at løbe mod elitetider og starte her, men første gang vil jeg ikke for enhver pris skyde ham af fra start.

- Jeg tror faktisk han har gået sine bedste løb fra ryg, og feltet i dag er ikke så stort, så jeg tror nok det skal løse sig. Jeg forventer ikke sejr, men at han er med deroppe, bedømmer Mads Petersen, der har sin første BM-titel til gode.   

- Han starter uden alle fire sko første gang, forklarer Mads Petersen.

Har du en anden hest som du ser som større chance?

- Jeg var godt tilfreds med Fromajacktoaking i dens sæsondebut, hvor der intet tempo var undervejs. Jeg vil køre offensivt og håbe at jeg kommer forbi hesten indvendig for. Når vi til spids er vinderchancen god, og måske den jeg er mest sikker på, vurderer sidste års amatørchampion.

Cerosso er svær at blive klog på i år

Som altid presser den farverige kusk på i overskrifterne når han er på startlisten. Her er Mads Petersens kommentarer til dagens øvrige starter:

- Hejdi Hovmand (1. løb) var forbedret senest, men har et til tider vanskeligt sind og bryder ud og ind i banen. Kan ikke slippes i løbene og løber her med top-3 chance. Jeg tror Marvellous Tooma får en god sæson og giver hende de 60 meter, hvis han får trækhjælp til sidste omgang.

- Ella Lynghøj (4. løb) har tjent en del penge efterhånden og løber de tider hun kan. Er stadig lidt usikker og kan ikke slippes som jeg gerne vil når der skal angribes. Ved gardering kan hun være et emne.

- Go on Hjortshøj (5. løb) bliver på sigt en fin hest som de øvrige fra Kurt Pedersen. Hun er gået frem siden i fjor, men mangler stadig lidt forståelse. Vi kan ikke slå et par af konkurrenterne, men måske være en mindre triochance.

- Cerosso (6. løb) har ikke fungeret i år og senest galoperede han tre gange. Jeg ser stilen som det store problem og jeg er ikke videre optimist inden i dag, selv om han passer på distancen. Jeg skal se mere positivt fra ham.

A1-licens er i hus, men placeret på hylden

Mads Petersen har for nylig gennemgået DTCs trænerkursus, som gør at han kan nedsætte som professionel træner.

- Jeg valgte at tage uddannelsen, når kurset blev sat på benene. Det er altid rart at have, men for nuværende har jeg placeret det på hylden. Derefter må vi se hvordan mulighederne udvikler sig.

- Jeg driver i dag min virksomhed som beslagsmed og har ligeledes Staldbussen på banen, så der er nok at se til. Men fint med muligheden at forene det hele, måske en dag, afrunder Mads Petersen.

Bornholm har denne første løbsdag i maj syv løb på programmet med Golden League, hvor der kæmpes om Hotel Herolds Ærespræmie. Ligeledes fejrer entusiast John Bager sin 80 års fødselsdag ved at uddele ærespræmier. Første start klokken 11.00,

Baneprogram findes her