Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Des Pa Cito i audiens hos prinsesse

HKH_PRINSESSE_BENEDIKTES_RESP_D2I7278
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
20. maj 2023 17:28

Nathalie Johnsson til tops på ryggen af Des Pa Cito i løbet om HKH Prinsesse Benediktes Ærespræmie. To sejre til konstellationen Bent Olsen/Elione Chavez. Parret havde flotte vindere i Nascette og Amicone. Garcon har fundet sig selv og er flyvende. Butterfly Glory satte yderligere streg under Sandie Kjærs forrygende sæsonstart.

Af Allan Loft

Der var royalt stjernestøv over vindercirklen på Klampenborgs galopbane denne solbeskinnede lørdag eftermiddag. Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte stod klar til at tage imod den vindende ekvipage i dysten om HKH Prinsesse Benediktes Ærespræmie – et løb over 1800 meter forbeholdt amatørrytterne, hvor der ud over ærespræmier var 15.000 kr. i førstepræmie.

DES_PA_CITO_D2I7261En begejstret Nathalie Johnsson på ryggen af Des Pa Cito

Des Pa Cito var den hest, som fik æren af at hilse på prinsessen. Det gjorde den femårige vallak efter Mutajally sammen med sin træner og rytter, svenske Nathalie Johnsson.

Det var en meget tårekvalt og dybt bevæget Nathalie Johnsson publikum på banen samt seere af Bet25 Live mødte i det efterfølgende sejrsinterview.

- Sejren betyder uendeligt meget for mig. Jeg har just mistet min sambo. Vi elskede hinanden, han elskede også heste, og han elskede at komme til Klampenborg, og at vi nu ikke kan opleve det her sammen….! fik Nathalie Johnsson udtrykt.

DES_PA_CITO_S2_5608Tid til sejrsgestus ud mod publikum for Nathalie Johnsson på ryggen af Des Pa Cito, da parret vinder HKH Prinsesse Benediktes Ærespræmie 2023

Des Pa Cito lå stort set i front hele løbet, og selv om First Shamrock med Matilde Kløve kom stærkt til slut, så var sejren sikker, og Nathalie Johnsson kunne i relativt god tid samle linerne i højre hånd og med den venstre vinke ud mod det fremmødte publikum for dermed at tydeliggøre sin sejrsbegejstring.  

HKH_PRINSESSE_BENEDIKTES_D2I7251Den hesteinteresserede HKH Prinsesse Benedikte fulgte intenst med i dagens galopløb

Nascetta fløj over banen

I Hoppeløb over 1400 meter satte fem deltagere hinanden stævne. En af disse var Nascetta, der i sæsondebuten sidst i april var tredje bag Iron Butterfly og Titannia i Al Shemali Sceptre Stakes. Og hun var løbets store favorit, og de øvrige deltagere så kun ryggen af hende og hendes rytter Elione Chavez. Sejren bragte ejeren Lone Kaj-Nielsen 35.000 kr. at bogføre.

NASCETTA_S2_5524Nascetta vinder dagens hoppeløb for Elione Chavez. Elione Chavez vandt også med Amicone i et 3-årsløb. Amicone og Nascetta trænes begge af Bent Olsen

Nascetta vandt med så meget mersmag, at mange sejre og i hvert fald gode placeringer må være i vente i de kommende måneder. Hun har overvintret i dansk regi, i og med et tiltænkt vinterophold i Dubai måtte skrinlægges på grund af en egentlig bagatelagtig skade opnået ved transporten til lufthavnen samme dag, som afrejsen til Dubai skulle finde sted.

De to første sæsonstarter tyder dog på, at det uplanlagte vinterophold i det kølige Skandinavien på ingen måde har mærket den seksårige Dubawi-datter negativt.

Konstellationen Elione Chavez/Bent Olsen tog sig også af sejren i et 3-årsløb over 1400 meter med 20.000 kr. til vindende hests ejer. Amicone var med fremme i forfeltet straks efter starten. Over opløbet viste Amicone sin klasse og holdt farten til en sikker sejr før en flot afsluttende Happy Feet med Carlos Lopez. Happy Feet trænes også af Bent Olsen, der således i løbet tog sig af de to første pladser.

Fin efter halsoperation

Garcon, der sidste år i syv starter ikke opnåede en førsteplads, er blevet halsopereret op mod denne sæsons start. Det har tydeligvis behaget Appel Au Maitre-sønnen, der efter en flot andenplads bag Camich på JVB i sæsondebuten nu kunne nyde sejrens sødme.

GARCON_S2_5412Garcon rides til sejr af lærling Mathilde Lund Johansen. Hesten trænes af Flemming Poulsen

Denne lørdag blev det således til sejr i sæsonens anden start, og det var i klasse-2-handicap over 2200 meter, hvor Garcon lå i front en længde eller to fri af feltet ind til opløbsstrækningen. Undervejs lod lærlingen Mathilde Lund Johansen således Garcon lidt passe sig selv.

Feltet nærmede sig til slut, men Mathilde og Garcon var langt fra færdige, og med hele feltet i nakken på sig så klarede Garcon at holde føringen til en ganske sikker sejr. Der var 29.500 kr. til Lone og Jens Westh, der ejer Garcon, som trænes af Flemming Poulsen.

På andenpladsen indløb ligeledes et Appel Au Maitre-afkom, nemlig hoppen Amanda trænet af Jessica Long og for dagen redet af Oliver Wilson.

Fortsat succes for Sandie Kjær

Sandie Kjær har i år fået en forrygende sæsonstart. Succesen for hende fortsatte denne lørdag med sejr til Butterfly Glory, der hidtil ikke har vist det store og i sine hidtidige fire starter aldrig har været slutplaceret bedre end femte.

BUTTERFLY_GLORY_S2_5474Butterfly Glory med Antonia Ferreira Matos besegler Sandie Kjærs forårsucces ved sejr i et aldersvægtsløb, maks handicap 65

Det skyldes dog langt henad vejen sort uheld med skader pådraget ved styrt i træningsarbejder, men Sandie Kjær har støt arbejdet videre med den tre år gamle, topafstammede hoppe, der er faldet efter Cotai Glory og Serrudora. Antonio Ferreira Matos stod i bøjlerne i det 1200 meter lange løb – et aldersvægtløb med en limit på 65 kg.

På Bet25’s website finder du optagelser af dagens løb – klik her.

Foto: Burt Seeger