Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

April måneds præstation

joy me km
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
03. juni 2023 0:00

Joy Me – vinderen af Pay Dirts Mindeløb - valgt til april måneds præstation.

Af Allan Loft

Joy Me opnåede ikke nogen sejre som toåring sidste år, men her viste han alligevel så gode takter, at man med spænding så frem til hans treårssæson.

Den tog Joy Me så hul på i april i år, og i de to starter, han gjorde i april, blev det begge gange til overlegne sejre. Altså han er indtil nu ubesejret i år.

Sæsondebuten den 16. april fandt sted i Aalborg i et 3-års løb, hvor Jacob Blåbjerg af spillerne var gjort til den helt store favorit. Jacob Blåbjerg udfordrede da også Joy Me i spidskampen, men Joy Me, der havde inderspor, afviste resolut og Jacob Blåbjerg måtte siden holde sig i ryg indtil dens kusk lagde sig udvendigt.

JOY ME 16-4-2395A5292Joy Me sæsondebuterede på Spar Nord Arena den 16. april og vandt overlegent med Bo Wewstergaard i sulkyen (Foto: Ditte Hesselborg)

Efter den skrappe åbning var tempoet en smule neddroslet midtvejs, men da konkurrenterne med lidt mindre end en halvbane igen begyndte at lægge an til afslutninger for om muligt tage sig forbi Joy Me, lettede Bo Westergaard på linerne, og herefter pulveriserede Joy Me feltet til en flot statister og hjemførte i flot stil sejren i tiden 1.16,1/2060 ma.

Næste start var så den 30. april i Pay Dirts Mindeløb i Skive. En helt igennem velforberedt Joy Me snuppede sejren i det løb og fik dermed førstepræmiens 60.000 kr. indsat på præmiekontoen. Bo Westergaard sad i vognen bag den for dagen skinnende, sorte Luckycharm Hanover-søn, hvis udstråling indikerede topform og topklasse.

Joy Me var godt med fra start og fik indledningsvis andet par udvendigt. Joy Me snuppede så via en gevaldig rush igennem opløbssvinget første gang spidsen fra løbets favorit, den af Robin Bakker kørte Zoom Diamant, der med kun én start i livet i bagagen viste sig alt for urutineret til det her game, hvor den mødte de bedste danske 3-åringer. Og det endte da også sluttelig med galop for Zoom Diamant.

Joy _me Pay Dirts Mindeløb 2023Joy Me havde atter Bo Westergaard i sulkyen i Pay Dirts Mindeløb på BioCirc Arena. Det betød atter sejr - en meriterende én af slagsen, selvfølgelig. Foto: Flemming Andersen

Bo Westergaard kunne holde spidsen til målstregen var passeret. På sidste hjørne lod kusken Joy Me spadsere for alvor, og i fænomenal stil forlod Joy Me feltet til en ganske sikker sejr, selv om en godt spurtende Just Hans til slut nærmede sig stærkt, men dog ikke faretruende. Vindertiden for Joy Me 1.15,1/2060 ma.

Joy Me debuterede i sin 2-års sæson i Poul Kraghs Mindeløb, hvor han blev anden bag Jamaica Gardenia, og han var også anden i Krafft Auktionsløb for toåringer i Aalborg bag Just Hans, men opnåede altså ingen sejre. Det blev i alt 6 starter, 2 andenpl, 3 mindre placeringer, heraf en sjetteplads bag Isabella C N i Opdrætningsløbet på Lunden, som han kvalificerede sit til via en fjerdeplads i prøven

Se video af kåringen her.

Moren

Joy Me’s opdrætter er Kurt M Hansen, der driver stutteri og hingstestation på Bornholm. Via sin mor xxx-datteren Remind La Marc er Joy Me halvbror til Solveig K. Hansens Excuse Me (Zola Boko), der er i træning hos Henrik Thomsen på Nykøbing Falster Trav. Excuse Me har lige omtrent 525.000 kr. på samvittigheden og har i 71 starter høstet 16 første- og 15 andenpladser.

En anden halvbror til Joy Me er Give Me Love (Russel Hill), der startede op hos Rene Jonassen på Lunden men nu tjener til føden på Bornholm, hvor hxn blandt andet har vundet Bornholms 4-års Mesterskab.

Joy Me’s mormor bærer navnet Folketidende. Hendes rekord landede på 1,14,2 ak, og hun tjente i karrieren i alt 121.430. I alt vandt hun seks sejre. Folketidende er gennem moren Ligne halvsøster til derbyvinderen Esterel Sunset, 2,4 mio og 1.12,5ak. Ligne er afkom efter Signe, som er moren til Copenhagen Cup vinderen Hairos.

Faren

Joy Me er et af hingsten Luckycharm Hanovers første årgang.Det var en antalsmæssigt en meget lille årgang, han da fik. Men fra Bornholm, hvor Luckycharm Hanover residerer, forlyder det, at netop på grund af Joy Me er søgningen til Luckycharm Hanover efterfølgende intensiveret.

Luckycharm Hanovers far Andover Hall er en af nyere tids absolutte dominanter med topfine egne præstationer som væddeløber og i avlen med sønner som f. eks Nuncio, Donato Hanover, Adrian Chip, Creatine, Perfect Spirit m. fl.

Luckycharm Hanovers mor, Lady Luck Hanover, er søster til ikke mindre end tre avlshingste, Beisinger Hanover, dansk-bekendte Beaumont Hanover og Berndt Hanover, og derudover er der Luckycharm Hanovers helsøster Beatgoeson Hanover, med 09.5 og 8.800.000skrTæt i moderlinjen findes således Beat The Wheel, der i sin tid var verdensrekordholder med 09.5.  Luckycharm Hanover havde som ung en glorværdig karriere i USA.

I efteråret 2013 blev Luckycharm Hanover solgt til Stall Zet og kom i træning hos Daniel Redén, hvor han også præsterede på øverste hylde. Hans bedste sæson hos Redén var i 2016, hvor Luckycharm Hanover bl.a. besatte en tredjeplads i Grand Criterium de Vitesse på Cagnes sur Mer bag Timoko og Oasis Bi. Det år startede han 16 gange, vandt 2 sejre, 2 anden- og 2 tredjepladser og tjente 674.895 SEK.

Ejer og træner

Joy Me trænes i det daglige hjemme hos sine ejere, amatørkusken Mariann Thorup Nielsen og hendes gemal Theo Damsgaard.

Mariann Thorup Nielsener en erfaren udøver af sporten, som hun da også har været med i siden hun blev født. Faderen Eivind T. Nielsen var en habil amatørkusk og hesteejer, og også han fik sporten i medgift fra fødslen via sin far, murermester Carl Møller Nielsen, der huserede som amatørkusk både i Skive og Århus.

Mariann pådrog sig for en del år siden en svær skulderskade, som i dag forhindrer hende i at arbejde som stewardesse, der var hendes sidste job. Før det var hun konfektionsdesigner, mens gemalen Theo Damsgaard var først jockey og siden træner på Lunden. Nu arbejder Theo Damsgaard som beslagsmed.

Thumbnail _GP4A0797_Beslagsmed_Theo Damsgaard og Mariann Thorup Nielsen foran Theos firmabil. Foto: Kjeld Mikkelsen

I 1996 flyttede ægteparret teltpælene til Viborg-kanten, nærmere betegnet til området mellem Finderup og Grønhøj, hvor de råder over en gård med knap tyve tdr. land med folde, ligeudbane, rundbane og sandbane.

Baggrund

Månedens Præstation og Månedens Profil er to nyindstiftede hædersbevisninger, hvor udnævnelsen løber af stablen fra og med april 2023. Det sker som led i et samarbejde mellem Bet25/Hest og Dansk Hestevæddeløb, og til at udvælge de emner, der skal tildeles hæderen, har man sammensat et ekspertpanel med repræsentanter fra hver af de to organisationer. På en løbsdag i nær fremtid vil de udkårne få tildelt hædersbevisninger.

Frontfoto: Kjeld Mikkelsen