Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Borups Viking løb 14. oktober 2022 banerekord med tiden 1.13,9a/1800 meterFoto: Ole Hindby

Årets hest i interessant comeback

Borups Viking 141022
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
04. maj 2023 22:34

»Borups Viking virker stærk, fin og i rigtig godt humør, så jeg tror, at den kommer velforberedt, og jeg tror på en sund vinderchance,« siger Gordon Dahl inden sidste års store sejrsslugers tilbagevenden.

Af Niels Jørgensen

Fredagens ottende løb på Jydsk Væddeløbsbane byder på et interessant comeback for årets hest i fjor, Borups Viking, efter tre måneders fravær.

Staldrapporterne fra Gordon Dahl lyder klart positive og melder om en for hesten ny tilgang til træningen.

»Borups Viking (8. løb) har haft en velfortjent pause og har efterfølgende trænet i et par måneder og virker klar igen. Den har fået et nyt træningsoplæg i år, hvor han har gået på sandbanen under rytter. Det har den ikke prøvet før.«

Hvordan har hesten responderet på det?

»Borups Viking virker stærk, fin og i rigtig godt humør, så jeg tror, at den kommer velforberedt, og jeg tror på en sund vinderchance. Hesten plejer faktisk at være god efter pause og den elsker Århusbanen,« siger Gordon Dahl.

Aalborg-træneren tilkendegiver også gode forventninger til Herbie, som i et Made In Denmark-fireårsløb møder en anden sejrsvant hest i Holger Danske.

»Herbie (6. løb) har trænet stærkt og godt. Har fordel af at det går højrevejen rundt, og selv om den møder gode heste er han en fornuftig triochance. En typisk outsider. Hesten har kapacitet, men har desværre lidt problemer med en bagkode, hvilket gør, at hesten ikke er så god den anden vej rundt. Højrevejen er en kæmpe fordel,« fastslår Gordon Dahl.

Læs yderligere træner- og kuskekommentarer til fredagens stærke program på Jydsk Væddeløbsbane HER