Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Aarhus vil have galop på frokostmenuen

IMG 0075
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
08. juni 2023 12:00

Op mod 500 mennesker havde onsdag middag prioriteret et besøg på Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus, hvor seks spændende galopløb blev afviklet.

Af Sigrid Kousgaard Eglin

Hvis man spørger en almindelig dansker, hvor de spiser deres daglige frokost, er svaret nok oftest "på mit kontor". Men for op mod 500 århusianere var svaret, onsdag den 7. juni, "på Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus".

Kl. 12.00 slog banen dørene op til en dag fyldt med galop, solskin og spænding og det varede ikke længe før folk slog sig ned og gav sig i kast med alle de former for hygge, en dag på væddeløbsbanen indebærer.

IMG 0072

De seneste måneder har publikumstallene været støt stigende på Jydsk Væddeløbsbane, og det kom også til udtryk denne onsdag middag. Der var seks galopløb på programmet, hvor heste fra forskellige dele af landet konkurrerede mod hinanden, og det blev en rigtig fin dag i det smukke sommervejr med et højt sportsligt niveau.

Indendørs i det smagfulde Møllers Gastronomi sad virksomheder til netværksfrokoster og nød et godt glas vin til deres mad. Udenfor var der medbragte duge, kaffe og store smil, da en gruppe kvinder nød solen og galoppen. Men det var ikke kun dem, der havde fundet vej til banen for at nyde suset fra sporten og stemningen. Dagen bød på en bred vifte af aldersgrupper og forskellige former for hyggelige initiativer. Grupper af unge fik nogle kolde øl under den blå himmel, og børnefamilier havde slået sig ned på tæpper med skåle fyldt med frisk frugt, mens børnene begejstret løb rundt i pauserne. Også pensionisterne havde slået sig ned og nød en dag med spænding.

IMG 0074

Set i lyset af tidspunktet for løbet og placeringen udenfor feriesæson var det et ganske imponerende fremmøde. Det tyder på, at den aarhusianske væddeløbsbane har fat i noget rigtigt, og at den særlige sport og atmosfære begynder at sprede sig til byens borgere.

Interessen stiger for at nyde trav- og galopløb i de smukke omgivelser på Observatorievej, hvor Jydsk Væddeløbsbane har budt indenfor i hele 99 år.

IMG 0073