Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Paul Galea klar til start med Palais Bourbon. Til højre Kim MadsenFoto: Niels Jørgensen

Klar til andet akt i Danmarksbesøg

PaulGalea130123_1
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
15. januar 2023 20:16

To maltesiske travkuske besøger i øjeblikket de århusianske amatørkuske Kim Madsen og Pernille Bye Hansen, som har stillet heste til rådighed for gæsterne. Mandag skal prof-kusken Paul Galea køre igen i Aalborg.

Af Niels Jørgensen

Det var kontrastfyldt for de to maltesiske kuske, der i fredags deltog i løb på dansk grund for første gang. Hjemlandets middelhavstemperaturer og høj solskin var udskiftet med surt, mørkt, regnfuldt dansk januarvejr. Læg dertil mødet med højrekørsel og Jydsk Væddeløbsbane.

»Det var første gang for mig på banen og til at køre højre rundt, men det var en god oplevelse,« lød det fra en smilende Paul Galea tilbage i stalden efter køreturen med Kim Madsens Palais Bourbon. 

Hesten var overmatchet i mødet med Express AP, Diamant Østervang og kompagni, men afsluttede fint til sjettepladsen.

Hvordan var det at køre højre rundt?

»Det er første gang jeg prøver det, men det var fint. Niveauforskellen på banen er jeg ikke vant til. Banen er lidt anderledes, men det var fint,« lyder det fra Galea, som i fjor vandt 66 sejre i 423 starter på Malta.

Foruden starten med Palais Bourbon kørte Galea desuden Eyecandy til en femteplads for Morten Melin. Galeas rejsekammerat, amatørkusken Shawn Axisa kom også i præmierækken med sin køretur Tarzan Gardenia, der sluttede sjette i et formløb.

Har kørt løb mange steder

Til spørgsmålet om forskellene mellem dansk og maltesisk travsport, svarer Paul Galea diplomatisk.

»Vi har gode heste på Malta, men det har I også her. Der findes mange gode heste i Danmark. Jeg har kørt mange steder, men det er første gang jeg kører i Danmark. Jeg har set frem til dette, takket være Kim. Jeg har kørt mange andre steder i Europa, både Italien, Frankrig og Spanien, men mest på Malta.«

Han fortæller endvidere, at man på Malta hovedsageligt importerer franske og svenske heste, men at man også har danske heste.

Har du set heste under dit besøg, som du godt kunne tænke dig at få til Malta?

»Jeg har ikke haft chancen, fordi jeg har haft travlt, men hvis vi finder en god hest, kan vi måske tage den med til Malta,« siger Paul Galea med en latter.

Prøvekørte Golden Simon forleden

Efter turisteri i Århus i weekenden skal Paul Galea mandag i Aalborg stifte bekendtskab med endnu en dansk væddeløbsbane når han gæstekører Golden Simon i 4. løb ved lunch-løbene.

»Forleden prøvede jeg Golden Simon, bare for at jeg skulle lære Århusbanen at kende. Det føltes godt,« siger Galea.

Kim Madsen supplerer om hesten, der vender tilbage efter halvanden måneds fravær.

»Golden Simon (4. løb) har trænet fint og Paul kørte et arbejde med hesten i onsdags. Da blev hesten prøvet med en ny udrustning. Det faldt ikke heldigt ud og derfor kommer den i samme udrustning som sædvanligt. Der er gode heste imod, men det ligner en triochance. Hesten kommer efter pause, men vi har trænet på, så jeg tror at formen er ok.«

Tirsdag returnerer Paul Galea atter til Malta. Han afviser imidlertid ikke at vende tilbage til Danmark en anden gang.

Programmet til mandagens lunchløb i Aalborg kan ses HER

Paul Galea 130123_2Paul Galea har set frem til øjeblikkets besøg i Danmark, men foretrækker hjemlandets klima.