Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Giantissimo ved en sejr i Skive

Giantissimo testes højre rundt

giantissimo (1)
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
12. januar 2023 17:29

»Birger har hele tiden sagt, at højrevejen ikke er en fordel, men nu prøver vi og ser hvad der sker,« siger Morten Juul om Giantissimos inden den sejrsvante hests første optræden i Århus.

Af Niels Jørgensen

Det er et særdeles stærkt felt som er samlet i V5-finalen fredag eftermiddag på Jydsk Væddeløbsbane.

Ligesom dagens øvrige løb bærer opgøret titlen Borups Vikings Ærespræmie, idet hestens ejer Stald Rosenvang fejrer Årets hest-titlen med at udsætte ærespræmier.

Selv er Borups Viking blandt deltagerne i netop 6. løb, men fra startplads i anden række kan den få nok at se til overfor navne som Glad Nock, Futteflagfis, Eddie The Eagle og Giantissimo.

Sidstnævnte, der har 15 sejre i 25 starter, prøver Århus-banen for første gang, og nu med sin træner Morten Juul i sulkyen.

»Giantissimo (6. løb) har vel ikke været som bedst i de seneste par starter. Nu prøver vi i Århus for at se, om han kan gå den vej rundt. Fra spor 11 og mod gode heste er det ikke oplagt, at han bare skal gå ud at gøre det, men han har altid en chance,« siger Morten Juul.

Hvad lyder din feeling angående hesten og Århus-vejen?

»Jeg ved, at hesten har vundet højrevejen rundt i Tyskland. Birger har hele tiden sagt, at det ikke er en fordel, men nu prøver vi og ser hvad der sker. Hesten går med sko denne efter at den har gået uden sko i de seneste mange starter.«

Hvorfor så med sko denne gang?

»Fordi jeg har bildt mig ind, at nogle af de problemer hesten har haft, kan have noget med hovene at gøre,« siger Morten Juul.

»Har trænet forbedret«

Skive-træneren har yderligere tre heste med til Århus. Blandt disse er Kenzo Flevo vindertippet i V5-indledningen.

»Kenzo Flevo (2. løb) går jo godt i hver eneste start, og han gik rigtig godt ved sejren senest. Han er lidt ligeglad med løbsoplæggene, så jeg synes at han skal være en vinderchance.«

»Express AP (4. løb) har gået godt de seneste to gange. Senest var der slet intet tempo på løbet det første stykke vej. Derfor blev det svært at nå helt frem, men han var trods alt ikke andet end en længde efter Chap AP og Charlie Game, så jeg synes han gik godt. Nu er det igen et dårligt spor, så der kræves tempo på løbet, hvis han skal have en chance.«

»Holy Shadow (7. løb) kniber det for mig at få tryk nok i. Hun går ok hver gang uden at det er helt prangende, men jeg synes faktisk at hun har trænet lidt forbedret op til starten her, og jeg synes at hun kan være en triochance,« siger Morten Juul om dagens sidste deltager.

Der findes yderligere træner- og kuskekommentarer til løbene på Jydsk Væddeløbsbanes hjemmeside HER

Baneprogrammet kan ses HER