Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Galop: 2-års Grand Prix afløser Stayerprøven

Jydskderbyconsolation170617 1000
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
20. januar 2023 10:00

Det traditionsrige 2-års storløb på Jydsk Væddeløbsbane ,Stayerprøven, kommer ikke i propositionshæftet til den kommende sæson. Det afløses af 2-års Grand Prix, som afvikles på "Jyllandsløbsdagen" søndag den 2. juli.

Igennem en årrække har Jydsk Væddeløbsbane sidst på sæsonen haft to storløb for de toårige heste. I september/oktober har de yngste heste dystet i Stayeprøven, og i november måned i den Jydske Vinterfavorit.

Det ændres dog i sæsonen 2023, hvor Stayerprøven udgår, og den afløses af 2-års Grand Prix, som løbes allerede søndag den 2. juli.

  -  Der har kun været 4,7,3 og 5 heste i Stayerprøven de seneste fire år. 

  -  Samtidig falder galopdagene den 28. august og 28. september i Aarhus tæt på henholdsvis Dansk Kriterium og Dansk Galops Auktionsløb på Klampenborg Galopbane, fortæller sportschef for provinsgaloppen Henrik Brendholdt og supplerer

  -  Derfor har jeg fået den ide at rykke løbet frem til 2. juli og kalde det 2-års Grand Prix. Det bliver dermed det første større 2-års løb i Danmark i 2023. Præmiesummen forventes at blive omkring de 90.000 kroner, og distancen er 950 meter, slutter Brendholdt af.

Der skal anmeldes til det nye storløb mandag den 8. maj.

Den Jydske Vinterfavorit -  Købmand Herman Sallings Mindeløb, afvikles lørdag den 11. november.

Go Go Surprise opløb 22. okt.Birgitte Nielsen-trænede Go Go Surprise vandt i 2022 den foreløbig sidste udgave af Stayerprøven. Foto: Ole Hindby.