Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Niels Petersen: Jeg er ikke overrasket hvis han er imellem de fire første

SLAVA-UKRAINI_D2I3303
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
22. februar 2023 13:20

To danskejede og dansktrænede heste starter fredag i Dubai. Slava Ukraini blev fornylig kåret som årets 2-årige galophest ved Hestesportens Galla. Moohaajim-sønnen jagter på fredag endnu en succes på Meydan.

Af Henrik Brendholdt

Slava Ukraini var en flot femte den 27. januar i sin første start i Dubai, og sammen med Søren Jensen-trænede Got A Lot, repræsenterer de to treåringer de danske farver på fredag.

Slava Ukraini som ejes af Stald Handshaker og som trænes af Niels Petersen, har løbet fem gange i karrieren. Treåringen har vundet to sejre, og har indløbet 462.082 kroner. Hingsten er opdrættet af Lars Chr. Nielsen.

  -  Han gik fornuftig første gang hernede, og jeg tror han har forbedret sig. Desuden er de 200 meter længere en fordel, fortæller træner Niels Petersen.

Slava Ukraini starter klokken cirka 17.55 på fredag i Jumeirah Derby over de 2000 meter græs. Der er ni heste til start, og han rides af Pat Cosgrave. Favorit i løbet er Godolphins One Nation, som står seks kilo højere i handicap.

  -  Han er med i et topløb mod rigtig gode heste. Jeg er ikke overrasket hvis han er imellem de fire første, og håber ihvertfald han er imellem de fire-fem første. Det er nogenlunde de samme heste han mødte sidst, fortæller en optimistisk træner Niels Petersen over telefonen fra Dubai.

SLAVA-UKRAINI_S2_7463Slava Ukraini vandt både Dansk Galops Auktionsløb og Basnæsløb i fjor. Foto: Burt Seeger.

Den norske træner starter udover Slava Ukraini også Ascot Brass og Iron Butterfly. Den anden danskejede og trænede hest på fredag er Søren Jensen-trænede Got A Lot, som klokken 16.45 møder otte modstandere i Jumeirah Fillies Guineas 1600 meter græs.

GOT_A_LOT_S2_4777Søren Jensen-trænede Got A Lot gør fredag sin anden start i Dubai. Foto: Burt Seeger.

King David starter ikke mere i Dubai

I fredags blev det til syvendepladser for både Good Fortune og King David på Meydan, imens Karin Salling White Heart var tolvte.

  -  White Heart tabte en sko undervejs, fortæller Niels Petersen og supplerer 

  -  King David gik med topvægt og de 1600 meter er lige det skarpeste for ham. Han starter ikke mere hernede, slutter Petersen af.